Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Ποιοι θα πάρουν περισσότερα και ποιοι θα εξαιρεθούν! Χάνουν το βοήθημα και τα προστατευόμενα μέλη χωρίς δουλειά

Εως τις 10 Μαΐου 2014 θα έχει καταβληθεί η εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση των 500 έως 1.083 ευρώ σε όσους από τους δικαιούχους υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως το τέλος του τρέχοντος μηνός. Αυτό διευκρίνισε χθες το υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνοντας -μεταξύ άλλων- και ποιοι εξαιρούνται από τη λήψη του επιδόματος, το οποίο δικαιούνται συνολικά 600.000 νοικοκυριά ή 1.000.000 άτομα. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σε ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη ίσως σήμερα Μ. Πέμπτη στον διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 30/06/2014.

H εφάπαξ ενίσχυση θα καταβληθεί σε τρεις φάσεις:
α) Σε όσους υποβάλουν τις αιτήσεις έως το τέλος Απριλίου, τα ποσά θα καταβληθούν έως και τη 10η Μαΐου.
β) Σε όσους υποβάλουν τις αιτήσεις τον Μάιο, τα ποσά θα καταβληθούν έως και τη 10η Ιουνίου.
γ) Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τον Ιούνιο, τα ποσά θα καταβληθούν έως τη 10η Ιουλίου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική απόφαση που εκδόθηκε χθες, δικαίωμα να λάβει την εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση έχει όποιος άγαμος φορολογούμενος εμφάνισε στην περσινή φορολογική δήλωση ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- φορολογητέο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, εφόσον η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που κατείχε την 1η/1/2013 ήταν έως 125.000 ευρώ. Δικαιούχος είναι, επίσης, όποιος έγγαμος φορολογούμενος είχε το 2012 ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 8.000 ευρώ και κατείχε την 1η/1/2013 ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 8.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο που ανήκει στην οικογένεια του δικαιούχου.

Ειδικά για κάθε άτομο με αναπηρία 67% και άνω το εκάστοτε ισχύον εισοδηματικό όριο θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ επιπλέον:
Από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος εξαιρούνται:
*Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.
*Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν αναγράψει στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ότι φιλοξενούνται.
*Φυσικά πρόσωπα που έχουν δηλώσει (στις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν πέρυσι) ότι διαθέτουν επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή πισίνες.
*Πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Το ποσό του βοηθήματος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ και θα προσαυξάνεται ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των παιδιών

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ