Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 600€ σε ορεινές περιοχές!

Το επίδομα σε φτωχές οικογένειες που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, το οποίο… ξέχασαν να δώσουν πέρυσι, αποφάσισαν να δώσουν εφέτος, ίσως γιατί σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή. Ειδικότερα, το επίδομα είναι 600 ευρώ για εισόδημα έως 3.000 ευρώ και 300 ευρώ για εισοδήματα από 3.000 έως 4.700 ετησίως. Χορηγείται εφάπαξ μετά την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους και αφορά μόνο περιπτώσεις διαμονής επί τουλάχιστον δύο έτη στις περιοχές αυτές. Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «πέρυσι δεν δόθηκε λόγω της μη έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα δικαιολογητικά». Φέτος η εγκύκλιος εκδόθηκε και περιγράφει αναλυτικά δικαιούχους, δικαιολογητικά και διαδικασία χορήγησης.

Δικαιολογητικά

Συγκεκριμένα, ο δικαιούχος της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλει μαζί με την αίτησή του (i) βεβαίωση του δημάρχου του τόπου κατοικίας του, από την οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή, (ii) υπεύθυνη δήλωση περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια και για το ίδιο έτος, (iii) αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται την εισοδηματική ενίσχυση (εισοδήματα του προηγούμενου έτους) ή της δήλωσης αυτής (Εντυπο Ε1), αν κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ