21|09|2020

Ποιος (;) κυβερνά, επιτέλους, τη Θράκη!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Ως Ελληνίδα πολίτης Θρακιώτισσα (γενέτειρά μου η Κομοτηνή, η πλέον ευαίσθητη εθνικά ελληνική πόλη, αφημένη σήμερα στο «έλεος του Θεού»), σέβομαι το Σύνταγμα, κάνω χρήση των «ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων» άρθρ. 5/1 και άρθρ. 14/1 για την πατρίδα μου. Υποβάλλω προς τους κυβερνώντας ερωτήματα, επισημαίνω επικίνδυνες παραλήψεις κ.λπ.

Από ετών παρακολουθώ τα γιγνόμενα στη Θράκη: αδιαφορία, αδράνεια, εφησυχασμός, παράλογη υποχωρητικότητα, αντίδραση καμία. Ως η Ελλάδα να κατέχεται από το φοβικό σύνδρομο και σύρεται από την Αγκυρα.

Αφήσατε το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και τους ψευτομουφτήδες να εργάζονται ως Δούρειος Ιππος στην ομογενοποίηση της μειονότητος στον «τουρκισμό». Η πομακική εφημερίδα «Ζαχάλισα» γράφει: «Η ελληνική κυβέρνηση μας οδηγεί στην αγκαλιά της Τουρκίας». Οι κυβερνητικοί της Τουρκίας ανενόχλητα πηγαινοέρχονται, αλωνίζουν τη Θράκη προπαγανδίζοντας.

Φιλία μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει παρά μόνον εθνικό συμφέρον. Δεν σας προβλημάτισε η συσπείρωση των μουσουλμανικών ψήφων στο Κόμμα Ισότητος, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ – DEB) στη Θράκη; Εάν δεν ληφθούν ειδικά μέτρα, θα έχουμε δεινά αποτελέσματα: α) στις βουλευτικές εκλογές, όταν γίνουν και β) μετά των εκ Βουλγαρίας Τούρκων ιδιαίτερο δεσμό τους.

Προ των ευρωεκλογών, επισημαίνω διά επιστολής μου (αριθμ. πρωτοκόλλου 1255/2-5-2010) στο ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού τα συμβαίνοντα στην Κομοτηνή.

Στην Ξάνθη υπάρχει η υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΕΞ. και διά Προεδρικού Διατάγματος υπ’ αριθ. 334/24-9-1998 κατά το άρθρ. 2 είναι υπεύθυνοι στην ενημέρωση των αρμόδιων υπουργών. Και οι υπουργοί τι έκαναν και τι κάνουν; Πρωταγωνιστούν στα εθνικο-πολιτικά λάθη και φτάσαμε εδώ! Και ποιος γνωρίζει πού ακόμα!

Το κόμμα DEB αποθρασύνεται επικίνδυνα. Στις 19-22 Ιουνίου προσκεκλημένοι του DEB στην Κομοτηνή ήταν μια αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητος. Ηρθαν «αναγνωριστικά» 16 μέλη εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Ενωσης Ευρωπαϊκών Λαών, μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ημερησίων Εφημερίδων σε Μειονοτικές και Τοπικές Γλώσσες («Αντιφωνητής», 1/7/14) και με την επιστροφή τους, ευθείς αμέσως, δημοσίευσαν σε γαλλική εφημερίδα συκοφαντικά, ψευδή γεγονότα. Με ποιο δικαίωμα αποφάσισαν «σαν στο σπίτι τους» το 2015 στην Κομοτηνή να γίνει το πανευρωπαϊκό συνέδριο όλων αυτών, υπό την αιγίδα του DEB φυσικά, του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής;

Ποιος κυβερνά στη Θράκη; Οι ίδιοι οι κυβερνώντας ποδοπατούν τη Συνθήκη της Λωζάννης, άρθρ. 2/30-1-1923 και τουρκοποιούν τη μειονότητα; Εχει προσυπογραφεί μυστικά συνδιοίκηση ή συγκυβέρνηση; Και σιγά σιγά χαρίζουν «αμαχητί» τη Θράκη στην Τουρκία;

Στις 13 Ιουλίου ο αναπληρωτής του πρωθυπουργού της Τουρκίας Εμρουλά Ισλάρ, αφού πήγε στη Σόφια, έρχεται «ιδιωτικός» στην Κομοτηνή, προσκεκλημένος στο γεύμα Ιφτάρ του ψευτομουφτή. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που τον αποκαλούν «διοικητή της Θράκης» («Χρόνος», 15/7/14). Μεταφέρει τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού στους παρόντας, την αφρόκρεμα «του τουρκισμού» της Κομοτηνής και της Ξάνθης! «Η ισχυρή Τουρκία ήταν πάντα στο πλευρό σας και θα είναι» και αναφέρεται επιτακτικά και ασύστολα στην τουρκοποίηση της μειονότητας και την εκλογή των μουφτήδων.

Τι κάνουν οι πολιτικοί μας; Τόση υποτέλεια; Πηγαινοέρχονται Τούρκοι κυβερνητικοί χωρίς πρωτόκολλο αφίξεως και προγραμματισμού στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, στα Πομακοχώρια αλωνίζουν. Επισκέπτονται τους παράνομους συλλόγους και αδιαφορούν πλήρως για τους Ελληνες τοπικούς παράγοντες.

Τι κάνει το ελληνικό κράτος; Βρίσκεται σε νάρκη! Δεν αφουγκράζονται τις εμπρηστικές ομιλίες, τις διεκδικήσεις που εκστομίζουν ελεύθερα ή σκοπίμως μας προετοιμάζουν για τα δεινά!

Ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίλογλου (καταγωγή από Αρριανά Κομοτηνής) και βουλευτής Αδριανουπόλεως (το έχει κάνει Σύνταγμα – Πατήσια) ήταν προσκεκλημένος στις 22 Ιουλίου από τον Τούρκο πρόξενο Θεσσαλονίκης σε γεύμα Ιχτάρ. Ετσι, στήνεται παγίδα και στη Θεσσαλονίκη. Στην ομιλία του χαρακτηρίζει τη Θράκη ως «κομμένο χέρι της Τουρκίας». Αντίδραση καμία.

Κύριοι της κυβερνήσεως, προσέξτε τη Θράκη πριν να είναι πολύ αργά. Ποιος έδωσε εντολή στην Κομοτηνή να μη γίνει η παρουσίαση του δίτομου βιβλίου «Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού» του δρ Παπαφλωράτου; Εγινε στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης από τις 31/6 έως την 1/7/2014 με πλήθος στρατιωτικών. Στην Κομοτηνή φυσικά και έγινε, Κυριακή πρωί στην αίθουσα Παπανικολάου. Ούτε ένας στρατιωτικός δεν συμμετείχε, εκτός από τον ομιλητή αντ/γο συμπαρουσιαστή του βιβλίου. Τόση υποτέλεια! Προβληματισμός οφθαλμοφανής.

Η Θράκη κατήντησε στρατόπεδο λαθρομεταναστών, ωρολογιακή βόμβα. Οι αστυνομικοί, ολιγάριθμοι, δεινοπαθούν: ληστείες, ναρκωτικά, κλοπές, λαθρεμπορία, ανασφάλεια πολιτών, Ελλάδα χωρίς σύνορα.
Ο χριστιανικός πληθυσμός συρρικνούται. Δώστε προνόμια στους θέλοντες να μεταδημοτεύσουν στους νομούς Ροδόπης – Ξάνθης. Να απομακρύνετε τους εγκλείστους από τη Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής και τον Οκτώβριο να λειτουργήσει ως σχολή. Οχι στην πώληση των ακτών (Περιβαλλοντικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) σε αλλόθρησκους και αλλοεθνείς. Οι βλέψεις των Τούρκων, γνωστές, των Βούλγαρων γράφονται στο ΒΕΔ.

Συνέλληνες αφυπνισθείτε! Οι κυβερνώντες περί άλλων τυρβάζουν. Το εθνικό θέμα περιθωριοποιείται στην ισοπέδωση των πάντων. Ξεχνούν ότι είμαστε διαβάτες στη ζωή. Τι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά; Θα μας καταριούνται ως ανίκανους να διαφυλάξουμε ό,τι μας παρέδωσαν οι προηγούμενοι με θυσία ζωής.
Ζητείται ένας Ελληνας στη συνείδηση, ως άλλος Καποδίστριας, να σώσει την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού πριν να είναι πολύ αργά.

Αιμιλία Λαδοπούλου,
Επίτιμος πρόεδρος Κομοτηναίων Αθήνας
Αντιπρόεδρος Εθνικής Ενώσεως Βορ. Ελλήνων (Θρακών – Μακεδόνων – Ηπειρωτών κ.ά.),
Αθήνα

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο θερμό επεισόδιο με Ντόρα Μπακογιάννη! Η ενδοοικογενειακή κόντρα συνεχίζεται…

Μετά τα καρφιά για τις μάσκες, ανοιχτή διαφοροποίηση από την Μπακογιάννη και για το αθλητικό νομοσχέδιο Από τον Ανδρέα Καψαμπέλη Παραμένουν τεντωμένα τα νεύρα στο εσωτερικό...

Πόνεσε τους Τούρκους η «Δημοκρατία» – Χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης για την πληρωμένη απάντηση

Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον πρέσβη μας για εξηγήσεις Ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό και να εκφράσει το πατριωτικό αίσθημα του λαού. Από την...

Έτοιμοι για εθνικές παραχωρήσεις!

Ανησυχία από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη ότι η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί προς συζήτηση το εύρος της επήρειας των νησιών μας Ζωηρή ανησυχία προκαλούν οι χθεσινές...

Κυριάκος Βελόπουλος: Δεν ντρέπεστε για τη δήλωση του Ζάεφ;

Επιτέθηκε κατά μέτωπο στην κυβέρνηση για τη στροφή 180 μοιρών, επικαλούμενος το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» Στη Βουλή έφτασε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας»...