Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Πόλεμος με την ανεργία!

Τη «βόμβα» της ανεργίας που απειλεί την ελληνική κοινωνία επιχειρεί να εξουδετερώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι πάνω από 1.700.000 συμπολίτες μας είναι άνεργοι και στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστου Σταϊκούρα, Αθανάσιου Τσαυτάρη, Κωστή Χατζηδάκη, Κώστα Μουσουρούλη, Γιάννη Βρούτση και Ολγας Κεφαλογιάννη. Πρόκειται για τους υπουργούς που εμπλέκονται στα παραγωγικά υπουργεία, τα οποία οφείλουν να αποτελέσουν τους μοχλούς δημιουργίας θέσεων εργασίας. Ο τίτλος της ατζέντας ήταν «πόλεμος στην ανεργία», αφού εκεί κρίνει ο πρωθυπουργός ότι έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση, που απειλεί ευθέως τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Και παρά τις όποιες κινήσεις κάνουν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο για την τόνωση της ψυχολογίας στην αγορά και στο επενδυτικό περιβάλλον, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και διαψεύδουν ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους στο υπουργικό συμβούλιο.

Η εκτίμηση που υπάρχει στους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι το κλίμα θα πρέπει να αρχίσει να μεταβάλλεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο με κινήσεις εντός των συνόρων, που όμως θα έχουν απήχηση στο εξωτερικό της χώρας, και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων -κυρίως από την Ευρώπη- προκειμένου να αρχίσουν σταδιακά να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, όχι μέσα από επιδοτήσεις του κράτους, αλλά από την ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού πλέον η Ελλάδα, λόγω εργασιακού κόστους, συγκαταλέγεται στις πλέον ανταγωνιστικές χώρες του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στους υπουργούς του: «Βασικό μας μέλημα είναι κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ιδίως για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό».

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό. Γενική επιστράτευση όλων των παραγωγικών υπουργείων – και όχι μόνο. Υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς. Ξεκινάει ο πόλεμος κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ