Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Πολυτέλεια η διαφωνία με απόφαση της Εφορίας!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Το 50% του αμφισβητούμενου ποσού θα πρέπει πλέον να καταβάλουν οι επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και φυσικά πρόσωπα προτού προσφύγουν κατά πράξης επιβολής φόρου, προσαύξησης ή προστίμου στην οποία έχει προχωρήσει η Εφορία.

Από την 1η Αυγούστου η προσφυγή των φορολογουμένων στη Δικαιοσύνη για την επίλυση φορολογικών διαφορών έγινε δυσκολότερη, καθώς απαιτεί υψηλή ρευστότητα από όσους αμφισβητούν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται.

Ετσι, από 1ης Αυγούστου ο φορολογούμενος που αμφισβητεί την καταλογιστική πράξη φόρου, δασμού, προστίμου κ.λπ., που έχει εκδοθεί σε βάρος του, οφείλει να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης. Με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής θα βεβαιώνεται άμεσα από τη φορολογική Αρχή και θα καταβάλλεται ποσοστό 50% του αμφισβητούμενου ποσού του φόρου.

Η Επιτροπή αυτή, που ενεργοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2012, ανέλαβε τη διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών σε κάθε φορολογικό αντικείμενο, εφόσον η διαφορά υπερέβαινε το ποσό των 50.000 ευρώ.

Η αίτηση θα υποβάλλεται στην Εφορία, στο τελωνείο ή στην φορολογική Αρχή (ΣΔΟΕ) που εξέδωσε την πράξη και θα αναφέρει τους λόγους στους οποίους ο φορολογούμενος βασίζει το αίτημά του.

Η αίτηση θα κατατίθεται από τον φορολογούμενο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης σε αυτόν. Η δε φορολογική Αρχή θα αποστέλλει ακολούθως εντός επτά ημερών την ενδικοφανή προσφυγή του φορολογούμενου συνοδευόμενη από σχετικά έγγραφα και τις απόψεις της στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης, προκειμένου να αποφανθεί επί της υπόθεσης. Εντός 60 ημερών από την υποβολή της ενδικοφανούς προσφυγής η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης θα εκδίδει απόφαση την οποία θα κοινοποιεί στον υπόχρεο, αλλιώς θα τεκμαίρεται ότι η αίτησή του έχει απορριφθεί.

Ο φορολογούμενος θα μπορεί εν συνεχεία να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού δικαστηρίου κατά της απόφασης της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, αλλά όχι κατά της πράξης προσδιορισμού φόρου που εξέδωσε η φορολογική Αρχή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα… ξεπουλάει όλα για να διατηρήσει την υπουργική καρέκλα!

Σε ένα κρεσέντο εθνικής αισχρότητας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε προδότες όσους προσπάθησαν είτε να παρελάσουν είτε να καταθέσουν στεφάνι για τους νεκρούς...

Δωρεάν σεμινάριο από το Μαζί για το Παιδί «Οριοθέτηση στην οικογενειακή ζωή»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς...

Ηχηρό «όχι» με αυτοσχέδιες παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Οι Έλληνες δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τίμησαν τον αγώνα του 1940 Με υψηλό πατριωτικό φρόνημα και πηγαίνοντας κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ – Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές

Διπλό ραντεβού με την εφορία έχουν αυτό τον μήνα οι φορολογούμενοι. Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου καλούνται να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φόρου...

Τέλος χρόνου για το «Γέφυρα», περιορισμένο το ενδιαφέρον

Στην κυβέρνηση περίμεναν πάνω από 230.000 αιτήσεις, ενώ έχουν γίνει 150.000. Οι δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση 9 μηνών Aντίστροφα μετρούν οι μέρες για τη λήξη...