Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Πώς λέγεται το σουβλάκι στα κινέζικα!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο Γιάννης Γεωργούλης και η Δανάη Μακρή γνωρίστηκαν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έμαθαν μαζί κινεζικά και εδώ και έναν μήνα «συστήνουν» στους κατοίκους του Πεκίνου το ελληνικό σουβλάκι. Στη μακρινή ήπειρο, το εστιατόριο Santorini Souvlaki Bar μοσχοβολάει… Ελλάδα, σερβίροντας το αγαπημένο έδεσμα, «τυλιχτό» ή σε πιάτο, καθώς επίσης μακαρονάδα με κιμά και άλλες μεσογειακές συνταγές.

Οι δύο συμφοιτητές με προϋπηρεσία στο marketing αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαθήματα κινεζικών στην Ελλάδα, χωρίς ακόμη να έχουν συλλάβει τα επιχειρηματικά σχέδιά τους. Ομως το ταξίδι τους στο Πεκίνο το 2012 στάθηκε καθοριστικό. «Από καιρό σκεφτόμασταν ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, αλλά δεν είχαμε αποφασίσει τι θα ήταν αυτό. Οταν, λοιπόν, επισκεφτήκαμε το Πεκίνο, διαπιστώσαμε ότι για τους δυτικούς ήταν πολύ δύσκολο να παραγγείλουν φαγητό από έναν κατάλογο γραμμένο αποκλειστικά στα κινεζικά και, δεύτερον, ότι οι γευστικές προτιμήσεις τους δεν καλύπτονταν από την αγορά του Πεκίνου» σημειώνει η 30χρονη Δανάη Μακρή και θυμάται: «Υπήρξαν στιγμές, ενώ παραπλανιόμαστε στο Πεκίνο, που ευχόμασταν να είχαμε ένα σουβλάκι»!

Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, η ιδέα είχε καταλάβει για τα καλά το μυαλό των δύο συμφοιτητών. Ωστόσο, χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να υλοποιήσουν το πλάνο τους και πολλή υπομονή για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που προέκυψαν. «Εκτός του ότι δεν είχαμε καμία εμπειρία στον χώρο της εστίασης, οπότε χρειάστηκε να μάθουμε πολλά για τη δουλειά, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και την κινεζική γραφειοκρατία, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο» αναφέρει η Δανάη και εξηγεί ότι οι κινεζικοί κανονισμοί λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης είναι πολλοί αυστηροί. Η δυσκολία στην επικοινωνία και οι υψηλές τιμές στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης υπήρξαν επιπρόσθετοι σκόπελοι. Τώρα, ο 31χρονος Γιάννης -εγκατεστημένος στο Πεκίνο και η Δανάη -από την Αθήνα αλλά με τακτικές επισκέψεις εκεί- βάζουν «στοίχημα» να κερδίσουν τους Κινέζους καταναλωτές, που «είναι γνωστό ότι δεν συνηθίζουν να πειραματίζονται γευστικά», όπως τονίζει η νέα επιχειρηματίας.

Χρυσάνθη Λαμπροπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αίτηση για τα κλεμμένα αναδρομικά στον ΕΦΚΑ

Πρέπει να την καταθέσουν όλοι οι συνταξιούχοι Η «δημοκρατία» δημοσιεύει για τους αναγνώστες της την αίτηση θεραπείας την οποία θα πρέπει να καταθέσουν εντός διμήνου...

Η μεγάλη ελληνική υποχώρηση από την εθνική (της) κυριαρχία!

Μητσοτάκης - Παναγιωτόπουλος (από το βήμα της Βουλής) απεμπόλησαν το αναφαίρετο δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια Είναι πλέον γεγονός η μεγάλη υποχώρηση της Ελλάδας...

Αισιοδοξία για το εμβόλιο της ASTRAZENECA – Αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες

Καλά νέα από την Οξφόρδη Αισιόδοξα νέα φτάνουν από τα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναφορικά με το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, καθώς, όπως...

Συναγερμός! Ο Βουλευτής Σταύρος Κελέτσης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο βουλευτής Εβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης, αποτελώντας έτσι το δεύτερο κρούσμα εντός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τον...

Η ντροπή της Ελλάδας! Η Γιάννα προσκαλεσε τον Ερντογάν για το 1821

Επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι με τρικλοποδιά στο ΥΠΕΞ Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες που γράφτηκε -χωρίς διάψευση- η εξωφρενική πληροφορία και οι αρμόδιοι κάνουν ακόμα -κατά...