Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Που έχετε περισσότερες ελπίδες να βρείτε δουλειά

Γεωργία, επικοινωνία και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες οδηγούν το τρένο των προσλήψεων στην Ελλάδα για το τέταρτο τρίμηνο του χρόνου, ενώ αν οι υπολογισμοί γίνουν με κριτήριο το μέγεθος των επιχειρήσεων, το έπαθλο κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και στο σκέλος των περιφερειών προηγείται η Αττική.

Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι για εργασία έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν απασχόληση στους τρεις προαναφερόμενους κλάδους, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στην Αττική.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η Manpower και συμμετείχαν 753 εργοδότες. Μάλιστα στον τομέα της γεωργίας ο ρυθμός των προσλήψεων είναι ο ισχυρότερος που παρατηρείται μετά την έναρξη της έρευνας το 2008.

Ο σχετικός δείκτης στη γεωργία δείχνει αύξηση 18%, ενώ στις επικοινωνίες 11% και συνολικά το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 6%.

Αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων αναμένεται για το επόμενο τρίμηνο σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας και στις δύο μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Οι προοπτικές βελτιώνονται σε πέντε τομείς και στις δύο περιφέρειες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ενισχύονται και στους εννέα τομείς και στις δύο περιφέρειες σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εργοδότες στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής καταγράφουν την ισχυρότερη πρόβλεψη προσλήψεων (+7%), που διατηρείται σχετικά σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σημειώνει βελτίωση κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2015.Οι δε προοπτικές απασχόλησης για την Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε +6%. Οι εργοδότες καταγράφουν σχετικά σταθερή δραστηριότητα προσλήψεων σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση, κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες και στις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους επιχειρήσεων αναμένουν αύξηση των προσλήψεων. Οι εργοδότες μεγάλων επιχειρήσεων είναι πιο αισιόδοξοι για νέες προσλήψεις με προοπτική της τάξης του +31%, ενώ πιο επιφυλακτικοί με αύξηση της τάξης του 3% είναι οι εργοδότες πολύ μικρών εταιρειών.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εργοδότες στις Μεγάλες επιχειρήσεις αναφέρουν σημαντική βελτίωση 10 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι προοπτικές για τους εργοδότες στις πολύ μικρές επιχειρήσεις εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 5 μονάδες.

newsit.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ