Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

«Προχωρά» η αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα προχωρήσει, όπως εξάλλου επιβάλλουν οι ιεροί κανόνες, στην αναγνώριση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας …… μετά την απόδοση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον περασμένο Ιανουάριο.

Σήμερα έχουν κληθεί να παρουσιαστούν ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου οι μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός και Δημητριάδος Ιγνάτιος, πρόεδροι των επιτροπών Νομοκανονικών και Διορθοδόξων Σχέσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», η γνωμοδότηση των αρμόδιων συνοδικών επιτροπών σχετικά με το θέμα της

Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι θετική και κοινός τόπος τους είναι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος η Εκκλησία της Ελλάδος να μην αναγνωρίσει τη νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τα τυπικά

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα διεκπεραιώσει, όπως προβλέπεται από την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, τα τυπικά απομένοντα για την επίσημη αναγνώριση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο κ. Ιερώνυμος θα απαντήσει στο Ειρηνικό Γράμμα που του απέστειλε ο μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος ανακοινώνοντάς του την απόδοση του Τόμου.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στη θεία λειτουργία της Κυριακής θα μνημονεύσει το όνομα του νέου προκαθημένου.

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν εκκλησιαστικές πηγές που μίλησαν στη «δημοκρατία», ουδέποτε «στο παρελθόν υπήρξε συνοδική διαγνώμη μιας Ορθόδοξης Εκκλησίας, πολύ περισσότερο πανορθόδοξη διαγνώμη, για την αναγνώριση ενός Αυτοκεφάλου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ