Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Προφυλακίστηκε και η Νότα Γαβαλά

Τον δρόμο του αδελφού της Λάκη ακολούθησε χθες και η 50χρονη Παναγιώτα (Νότα) Γαβαλά, μετά την απολογία της ενώπιον της 31ης τακτικής ανακρίτριας, καθώς και εκείνη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 146.000 ευρώ. Η κυρία Γαβαλά, η οποία παραδόθηκε μόνη της στην Οικονομική Αστυνομία προχθές, υποστήριξε στην απολογία της ότι δεν είχε την αρμοδιότητα της διαχείρισης των οικονομικών της εταιρίας, ενώ επικαλέστηκε και το γεγονός ότι ήδη έχει προχωρήσει η ρύθμιση της οφειλής. Προς επίρρωσιν αυτού του ισχυρισμού της, η κυρία Γαβαλά επικαλέστηκε το γεγονός ότι ήδη έχει καταβληθεί η πρώτη δόση της οφειλής, ύψους 40.000 ευρώ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό της οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για να της επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης, καθώς διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο, έχει γνωστή διαμονή, είναι μητέρα δύο παιδιών και, επιπλέον, παραδόθηκε μόνη της στις Αρχές. Ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν την ανακρίτρια και τον αρμόδιο εισαγγελέα, οι οποίοι συμφώνησαν ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως για την οποία κατηγορείται επιβάλλουν να κριθεί προσωρινά κρατούμενη.

Η κυρία Γαβαλά οδηγείται στη φυλακή για την ίδια οφειλή για την οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και ο αδελφός της. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την επικρατούσα νομική άποψη το γεγονός ότι η υπόθεση των δύο αδελφών είναι στην ανάκριση καθιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία τους την εφάπαξ καταβολή ολόκληρου του ποσού. Υπενθυμίζεται ότι, επιπλέον, εις βάρος της Νότας Γαβαλά, με την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου άλλης εταιρίας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ενδυμάτων και υποδημάτων, έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 7.597.233 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ