Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Πρωινή έγερση στο πλατό

Κάθε «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» από τις 6.45 το πρωί και για τρεις ώρες ο Γιάννης Χρηστάκος και η Αντριάνα Παρασκευοπούλου παρουσιάζουν κι αναλύουν θέματα που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα, δίνοντάς τους τον χώρο και τον χρόνο προκειμένου να αναδειχθούν.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους τους, επιδιώκουν να δώσουν το δικό τους ειδησεογραφικό στίγμα σε μια ζώνη που έχει ήδη καθιερωθεί. Στόχος των συντελεστών της εκπομπής είναι, όπως τονίζει ο κ. Χρηστάκος, «να ξεφύγουμε από την πολιτική ειδησεογραφία, η οποία απασχολεί κατά κόρον. Ούτως ή άλλως αναλύεται σε καθημερινή βάση. Θέλουμε να εστιάσουμε στα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία δεν προβάλλονται επαρκώς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λαϊκίσουμε. Αν μπορούμε να βρούμε και λύσεις, ακόμη καλύτερα. Λείπουν επίσης οι καλές ειδήσεις, όπως η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων ή οι επιστημονικές διακρίσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό. Επιδιώκουμε να παρουσιάζουμε θέματα ουσίας και να μη δίνουμε τροφή στα ίδια και στα ίδια. Δεν επιθυμούμε όμως να υποδεικνύουμε πράγματα στους τηλεθεατές, αλλά να αναδεικνύουμε θέματα».

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα η παραγωγή ενεργοποιεί το δίκτυο των δημοσιογράφων και των τεχνικών της ΕΡΤ στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η ΕΡΤ έχει πολλές δυνατότητες, τις οποίες πια αξιοποιεί καταλλήλως. Ο γίγαντας αυτός που λέγεται δημόσια τηλεόραση έχει τέτοιες δομές, που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε περίπτωση, κι εμείς θα τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Η ευθύνη για τη ζώνη του Σαββατοκύριακου είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί η πλειοψηφία του κόσμου δεν εργάζεται. Το κοινό είναι περισσότερο κι εμείς είμαστε εκείνοι που θα το κάνουμε να μείνει ή να φύγει» μας λέει ο κ. Χρηστάκος.

Ο δημοσιογράφος βρίσκεται εδώ και 22 χρόνια στο ρεπορτάζ, εκ των οποίων τα 10 τελευταία χρόνια στο πολιτικό, κυνηγώντας την είδηση. Η πρόταση για την εκπομπή του Σαββατοκύριακου του έδωσε τη δυνατότητα να διερευνήσει διεξοδικά και το τι εστί παρουσίαση. Ωστόσο, αν η πρόταση αυτή αφορούσε την ανάθεση καθημερινής εκπομπής, ο δημοσιογράφος λέει: «Θα είχα αρνηθεί. Πίσω από τις κάμερες βρίσκεται η παραγωγική δουλειά. Για να φτάσει η στιγμή να πεις το θέμα σου, έχουν προηγηθεί ώρες έρευνας και προετοιμασίας. Μπροστά από τις κάμερες βγαίνει το αποτέλεσμα».

Κι ενώ χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης της ΕΡΤ, υπάρχει ένα πρόσωπο που φέρνει αντιρρήσεις στην επιλογή του. Ο τετράχρονος γιος του αρνείται να τον παρακολουθήσει γιατί θεωρεί ότι η τηλεόραση του τον… πήρε. Η δίχρονη κόρη του ακόμη δεν έχει άποψη, αλλά το σίγουρο είναι ότι του έχει αδυναμία.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ