Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Προκλήσεις-σοκ των Σκοπίων: Θα μας λέτε Macedonia

Στέλνουν πίσω τα έγγραφα που γράφουν «προς FYROM» 

«Yes sir» της Ελλάδας στα Σκόπια! Καθημερινά η χώρα μας «υποκύπτει» και αναγνωρίζει το όνομα «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων! Επίσημα έγγραφα στις υπηρεσίες της χώρας αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές. Την ώρα που κάποιοι πολιτικοί ενώπιον των ΜΜΕ παριστάνουν ότι ενοχλούνται και αντιδρούν με το όνομα «Μακεδονία», κατά την ανταλλαγή εγγράφων και υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών η ΠΓΔΜ αναγνωρίζονται ως «Μακεδονία»!

Αποκαλυπτικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη. Σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας», η Ελλάδα, προκειμένου να εκδοθεί ο υπόδικος, έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα συνδρομής «προς FYROM». Οι Σκοπιανοί, ωστόσο, έστειλαν πίσω τα έγγραφα, ζητώντας να ξανασταλούν «προς Μακεδονία» και απειλώντας ότι, εφόσον δεν συμβεί αυτό, δεν θα εξέδιδαν τον Μ. Ψωμιάδη. Κατόπιν τούτου οι αρμόδιοι φορείς φέρεται ότι «έσκυψαν το κεφάλι» και όντως τα απέστειλαν εκ νέου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της γειτονικής χώρας…

Τη Δευτέρα προέκυψε η ίδια διαδικασία, αντίστροφα. Οι Σκοπιανοί ζήτησαν από τις ελληνικές Αρχές την έκδοση του Μουράν Μιφταρόσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί από δικαστήριο της γειτονικής χώρας σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για ληστεία. Σε αυτό το πλαίσιο, απέστειλαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ως «Μακεδονία» προς τη χώρα μας. Αντί όμως οι ελληνικές Αρχές να ανταποκριθούν με τον ίδιο τρόπο που έκαναν οι Σκοπιανοί, να θέσουν δηλαδή βέτο και να ζητήσουν να τα ξαναστείλουν ως FYROM, αποδέχτηκαν τα έγγραφα και ο ληστής θα εκδοθεί χωρίς καμία περαιτέρω ανωμαλία ή απαίτηση… Σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας», το φαινόμενο σημειώνεται καθημερινά σε αμέτρητες γραφειοκρατικές υποθέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ