Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Προς πτώχευση η εταιρεία του πρώην βουλευτή Θ.Ρομπόπουλου

Με πτώχευση απειλείται η εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και άλλοτε κραταιού επιχειρηματία του κλάδου Θωμά Ρομπόπουλου. Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση αίτησης πτώχευσης της εταιρίας, την οποία έχει καταθέσει τρίτος για οφειλή μερικών χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη προσπάθεια εκδίκασης, αφού ήδη η υπόθεση έχει πάρει τρεις αναβολές εξαιτίας των κινητοποιήσεων των δικαστών. Εύλογα ερωτήματα όμως προκαλεί η κίνηση του επιχειρηματία να πουλήσει λίγους μήνες πριν από την πρώτη ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας του -ανταλλακτικά και εξοπλισμό επιδιόρθωσης οχημάτων κατά κύριο λόγο- σε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι σε ποιον ανήκει η Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και το δεύτερο ποιος ήταν ο σκοπός της πώλησης. Ανθρωποι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε έτσι να σώσει σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του μπροστά στον κίνδυνο να τη χάσει στο δικαστήριο. Η γνωστή εταιρία εμπορίας αυτοκίνητων, άλλοτε κραταιά στον κλάδο, βρέθηκε εγκλωβισμένη μέσα στην οικονομική κρίση, με άνοιγμα εκατομμυρίων ευρώ στην αγορά. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν οι πελάτες άρχισαν να μην πληρώνουν τα αυτοκίνητα που είχαν αποκτήσει με leasing, με συνέπεια τη δημιουργία ελλείμματος ρευστότητας και τη διακοπή της χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Η Ρομπόπουλος, από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων της βόρειας Ελλάδας, αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα ήδη από τις αρχές του 2012. Πάντως ως την τελευταία στιγμή κατεβλήθη προσπάθεια ώστε να μην υπάρχει άνοιγμα σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με ανθρώπους κοντινούς στην οικογένεια, πρόκειται για μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον Θωμά Ρομπόπουλο, που θεωρούνταν επιτυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο εμπορίας και ενοικίασης αυτοκινήτων. Περήφανος και αξιοπρεπής, όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι τον ξέρουν, δεν θέλει να δει την εταιρία του να ρίχνει τίτλους τέλους. Σε περίπτωση πτώχευσης, ο σύνδικος μπορεί να λειτουργήσει την εταιρία που θα ασκεί εμπορία, με τα τιμολόγιά της να γράφουν «υπό πτώχευση τελούσα», όσο διαρκεί η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων που θα έχουν ενταχθεί στην πτωχευτική διαδικασία.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος μπήκε στην αγορά στα 18 του με ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και έφτασε να «τρέχει» μία εταιρία που συγκαταλεγόταν στις καλές εποχές στις 200 πιο κερδοφόρες στη χώρα. Πήρε την αντιπροσωπία της RENAULT το 1983, όταν ήταν μόλις 22 χρονών. Στις εκλογές του 2000 εξελέγη πρώτος επιλαχών βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Ξαναπροσπάθησε ανεπιτυχώς το 2004 και για τρίτη φορά το 2009, οπότε και εξελέγη έβδομος, κερδίζοντας την έδρα, μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την έδρα της Θεσσαλονίκης. Τον Οκτώβριο του 2011 παραιτήθηκε, αντιδρώντας στο Μνημόνιο 2, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ψηφίζει χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ