Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Προσφορά αγάπης από το Ιδρυμα Νιάρχου!

Με νέες δωρεές ύψους 31.000.000 ευρώ συνεχίζει το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» το σημαντικό έργο του, ενισχύοντας οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας και του πολιτισμού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των νέων δωρεών περιλαμβάνονται και προγράμματα που εντάσσονται στην τριετή πρωτοβουλία για τη διάθεση επιπλέον 100.000.000 ευρώ με στόχο τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και την ανακούφιση από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Οι νέες δωρεές που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της τριετούς πρωτοβουλίας αγγίζουν τα 17.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η διάθεση επιπλέον 100.000.000 ευρώ, με στόχο τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και την ανακούφιση από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που στηρίζει ενεργά το ίδρυμα ξεχωρίζει η ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας που λειτουργεί στον Φάρο Τυφλών, αναλαμβάνοντας τα λειτουργικά έξοδα της μισθοδοσίας κατά 50% για περίοδο δύο ετών, όπως εξηγεί ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, σύμβουλος Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων στον Φάρο Τυφλών. «Η δωρεά διασφαλίζει σε σημαντικό βαθμό την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής υπηρεσίας μας, η οποία βοηθά τυφλούς και κυρίως τους ανθρώπους που πρόσφατα έχασαν το φως τους να συνεχίσουν κατά το δυνατόν αυτόνομα τη ζωή τους, εξασφαλίζοντας τη διαρκή εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξή τους ως μέσο για την αύξηση της ανεξαρτησίας τους» σημειώνει ο κ. Δεσποτόπουλος.

Κατασκηνώσεις

Ακόμα μία σημαντική δωρεά του ιδρύματος αφορά την ενίσχυση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και συγκεκριμένα τη διοργάνωση θερινών κατασκηνώσεων σε 12 χωριά της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή 600 παιδιών και 100 εκπαιδευτικών. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως οι εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης σε κοινοτικά κτίρια, ο χαρακτηρισμός και η σηματοδότηση σημαντικών τοπικών μνημείων, η συντήρηση λαογραφικών αντικειμένων, καθώς και η δημιουργία ντοκιμαντέρ και ιστοσελίδων για την προαγωγή των τουριστικών στοιχείων των χωριών.

Επιπλέον, επεκτείνεται το Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας που υλοποιείται σε συνεργασία με την Praksis από τον Μάρτιο του 2012, με τη χρηματοδότηση του ιδρύματος, και από το οποίο έχουν επωφεληθεί συνολικά 1.016 οικογένειες, όπως αναφέρει η Μυρτώ Ξανθοπούλου, επικεφαλής διαχειρίστρια δωρεών στον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας, στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να συνδράμει οικογένειες σε Αττική και Θεσσαλονίκη ώστε να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, αλλά και να βοηθήσει τους γονείς να βρουν δουλειά, εστιάζοντας στα νοικοκυριά που έχουν υποστεί ξαφνική και μεγάλη μείωση του οικογενειακού εισοδήματος τα τελευταία δύο – τρία χρόνια. «Το πρόγραμμα εδώ και έξι μήνες έχει υπερδιπλασιάσει τη δυναμικότητά του σε 550 οικογένειες, ανά πάσα χρονική στιγμή.

Μέχρι στιγμής έχουν βρει εργασία μέσω του προγράμματος 360 οικογένειες, ενώ με την πρόσφατη διπλάσια δυναμικότητα αναμένουμε μεγάλη αύξηση στον αριθμό αυτό» αναφέρει η κυρία Ξανθοπούλου.

Χρυσάνθη Λαμπροπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ