Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Προσφυγή καναλαρχών για το «πόθεν έσχες»!

Μετά τους δικαστές και τους εισαγγελείς, και οι καναλάρχες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή του προέδρου του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, με την οποία να «παγώσει» η υποχρέωσή τους να υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση «πόθεν έσχες».

Συγκεκριμένα, την προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσε η Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), με την οποία ζητάει να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης για όλα τα διευθυντικά και τα μετοχικά στελέχη της έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει για το ζήτημα πέντε δικαστικές ενώσεις. Επιπλέον, με την προσφυγή ζητείται να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαστές και τους εισαγγελείς το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» προσωρινά τον περασμένο Δεκέμβριο την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής των πέντε δικαστικών ενώσεων, η οποία συζητείται την προσεχή Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» σε ηλεκτρονική μορφή λήγει την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017. Οι καναλάρχες χρησιμοποιούν στην προσφυγή τους κυρίως τα νομικά επιχειρήματα τα οποία προέβαλαν και οι δικαστικές ενώσεις, επικαλούμενες αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεών τους αλλά και την αντίθεσή τους στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επιπλέον επισημαίνουν ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ