Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Πρόσκληση προς τα σωματεία για να συζητήσουν τις μισθολογικές αλλαγές

Διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας ξεκινά άμεσα η Alpha Bank, με πιθανή κατάληξη νέα μείωση αποδοχών, ανοίγοντας έτσι τον νέο κύκλο μισθολογικών αλλαγών στον τραπεζικό κλάδο. Η διοίκηση της τράπεζας απέστειλε σχετική επιστολή σε όλα τα σωματεία εργαζομένων, καλώντας σε διαπραγματεύσεις για το σύνολο των εργασιακών σχέσεων από μηδενική βάση. Επί της ουσίας με την πρόσκληση καταγγέλλεται η επιχειρησιακή σύμβαση που είχε υπογραφεί πριν από ένα έτος και λήγει τυπικά στις 31 Μαΐου 2014. Στην επιστολή τονίζεται ρητά ότι «πάγια τακτική της τράπεζας είναι η εφαρμογή ενιαίας πολιτικής αμοιβών και λοιπών εν γένει όρων για το σύνολο του προσωπικού της».

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες η διοίκηση της Alpha Bank ενημέρωσε τους περίπου 4.000 εργαζομένους που προέρχονται από την Εμπορική Τράπεζα και μετά τη συγχώνευση Alpha Bank – Εμπορικής εργάζονται στην τράπεζα ότι προτίθεται να εφαρμόσει ενιαίο καθεστώς πληρωμών και για εκείνους, κάτι που μεταφράζεται σε μειώσεις αποδοχών που φτάνουν έως και το 20%. Αρχικά η μείωση του 20% θα ετίθετο σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2014, αλλά μετά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τον σύλλογο εργαζομένων της Εμπορικής, η διοίκηση της Alpha Bank ανέβαλε την υλοποίηση για το τέλος του έτους.

Ωστόσο επιμένει να προχωρήσει στις μειώσεις αυτές. Συνδικαλιστικές πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις, που αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα, θα επικεντρωθούν στο σκέλος της εφαρμογής ενιαίου κανονισμού λειτουργίας της τράπεζας, καθώς έως τώρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μέσω όμως αυτής της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα ασκηθούν πιέσεις για να μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές των περίπου 11.000 εργαζομένων της τράπεζας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ