Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Προσλήψεις 7.000 αν. εκπαιδευτικών

Τροπολογία με την οποία εγκρίνονται τα κονδύλια για τη στελέχωση του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας των σχολείων κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Επενδυτικά Εργαλεία Ανάπτυξης» και την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Περίπου 7.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναμένεται να προσληφθούν εντός των επόμενων ημερών με σειρά προτεραιότητας από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, ενώ, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η υπηρεσία των εκπαιδευτικών που απασχολούνται ως διδάσκοντες με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τη χρονική περίοδο 2013 – 2015 προσμετράται ως διδακτική προϋπηρεσία στους αντίστοιχους πίνακες του ΥΠΑΙΘΠΑ. Στην τροπολογία ορίζεται επίσης ότι, εάν κατά τη διάρκεια της σύμβασης ο αριθμός των μαθητών μειωθεί ώστε να καθίσταται αδύνατη η απασχόληση του συμβαλλόμενου έστω και για τον ελάχιστο χρόνο που προβλέπεται από το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, συντρέχει λόγος καταγγελίας της σύμβασης.

Δικαίωμα μετάθεσης

Επιπλέον, προβλέπεται δικαίωμα μετάθεσης και στους εκπαιδευτικούς που εισήχθησαν στα Διδασκαλεία Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγείων τα ακαδημαϊκά έτη 2009-2010, ενώ δίδεται και η δυνατότητα ρύθμισης με πράξεις του γενικού γραμματέα Δια Βίου Μάθησης ζητημάτων που αφορούν την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων του ΕΣΠΑ του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της μη έγκρισης από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΕΕΚ των καταστάσεων με τους δικαιούχους της πράξης «Υποτροφίες σπουδαστών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ», οι οποίοι είχαν φοιτήσει σε ΙΕΚ κατά το έτος 2009.

Τέλος, ρυθμίζονται ζητήματα για την ομαλή και ασφαλή συγχώνευση Τμημάτων ΑΕΙ, αφού -όπως προβλέπεται- μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατατέμνονται, μετονομάζονται και καταργούνται κατευθύνσεις σε Τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ