Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Προσομοίωση της Βουλής από Έλληνες φοιτητές

Πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το συνέδριο προσομοίωσης της Βουλής από Έλληνες φοιτητές υπό το όνομα «Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων » από 13έως 16 Μαρτίου 2015.Στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η εξοικείωση των νέων με τις διεργασίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου και διεξάγεται με πρότυπο τις διατάξεις του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου με την κατάθεση των νομοσχεδίων έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στην Παλαιά Βουλή ενώ το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 συνεδρίασαν τέσσερις επιτροπές σε αντίστοιχες αίθουσες της Βουλής των Ελλήνων. Οι Επιτροπές, Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων ακολούθησαν δύο στάδια συζήτησης, την ανεπίσημη, κατά την οποία συγγράφονται και κατατίθενται οι τροπολογίες και οι προσθήκες και την επίσημη, όπου οι βουλευτές συζητούν επί των νομοσχεδίων και ψηφίζουν επί τροπολογιών και προσθηκών.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας εργασιών των επιτροπών η Πρόεδρος της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισκέφτηκε όλες τις επιτροπές, παρακολούθησε μέρος των εργασιών τους, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τους φοιτητές και συμμετείχε μαζί τους στην αναμνηστική φωτογραφία στη Βουλή.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 με τη Συνεδρίαση της Ολομέλειας και την Τελετή Λήξης στη μεγάλη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Πηγή:ΑΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ