Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Πρόταση για Δι@ύγεια σε Βουλή και κόμματα!

Μια παλιά δική του πρόταση για ένταξη της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων στη Δι@ύγεια επανακατέθεσε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα θα πρέπει να είναι «πεντακάθαρος».

Οσον αφορά τη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ως πρόοδο την απόφαση της Βουλής να δημιουργήσει δικό της σύστημα δημοσιοποίησης αποφάσεων μέσω της ιστοσελίδας της, επεσήμανε όμως την ανάγκη να ενταχθεί και αυτή στο συνολικότερο πλαίσιο της Δι@ύγειας. Παράλληλα, ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα πολιτικά κόμματα λέγοντας ότι στο πλαίσιο ενός καινούργιου νόμου για τη λειτουργία των κομμάτων και τη διαχείριση των οικονομικών τους θα έπρεπε ενδεχομένως να προβληματιστούμε κατά πόσον τα κόμματα, τα οποία λαμβάνουν επιχορήγηση από το Ελληνικό Δημόσιο, θα πρέπει κι αυτά να δεσμεύονται από τις ρυθμίσεις περί Δι@ύγειας, έτσι ώστε ο πολίτης να γνωρίζει πώς αξιοποιούνται τα χρήματα του Ελληνα φορολογουμένου.

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τα άρθρα για τη Δι@ύγεια ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να επανεξετάσει τη θέση της, λέγοντας ότι η Δι@ύγεια ήταν μια θεσμική κατάκτηση για τη χώρα και ότι το νομοσχέδιο την ενισχύει. «Με τη νέα διάταξη ορίζεται κατά τρόπο ξεκάθαρο, που δεν επιδέχεται πλέον καμιά παρερμηνεία ή αμφισβήτηση, ότι οι πράξεις ισχύουν μόνο μετά την ανάρτησή τους στο πρόγραμμα Δι@ύγεια, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον θεσμό και συμβάλλοντας στην αποτροπή κάθε είδους καταστρατήγησής του» πρόσθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από εκεί και πέρα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου για τη Δημόσια Διοίκηση ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε θέμα κατάργησης των συνδικαλιστικών αδειών. «Η συνδικαλιστική δράση δεν είναι ασύμβατη με την εργασία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε να αλλάξει ο νόμος, που κατά την άποψή του απηχεί αντιλήψεις μιας άλλης εποχής και αντιλήψεις άλλων πρακτικών.
   

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες επί της Αρχής από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση με την ψηφοφορία άρθρων και τροπολογιών.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ