Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Προτεραιότητα για τη Ν.Δ. η στήριξη της οικογένειας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων και δέσμευση για μέτρα ενίσχυσηςΤη σημασία που αποδίδει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, το οποίο θεωρεί μακροπρόθεσμα ως ένα από τα σημαντικότερα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας, θέλησε να υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντώντας χθες την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Παρότι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν έκανε συναντήσεις με άλλες ομοσπονδίες και συλλόγους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε συνειδητά να βρεθεί με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας των Πολυτέκνων, καταδεικνύοντας τη σημασία που δίνει στη στήριξη της οικογένειας, την οποία θεωρεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Και στη στήριξη της οικογένειας, όπως σημειώνει η Πειραιώς, προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες καλούνται να σηκώσουν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος για την επιλογή τους να κάνουν μια ωραία και μεγάλη οικογένεια.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «συναντώ πολύ συχνά νέες οικογένειες που δυσκολεύονται να κάνουν το 1ο ή το 2ο παιδί, δεν πάνε καν από το 1ο στο 2ο παιδί, πόσo μάλλον από το 3ο στο 4ο. Υπάρχει ένα οικονομικό ζήτημα που αφορά την υποστήριξη της γέννησης του παιδιού» και επανέλαβε τις βασικές δεσμεύσεις του κόμματός του που θα διευκολύνουν τα νέα ζευγάρια να κάνουν το πρώτο βήμα. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα 2.000 ευρώ στις οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται, καθώς και τη διασφάλιση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού.

«Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, κάνουμε μια πολιτική στήριξης της χώρας και του Ελληνισμού» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ, αναφερόμενος στην πρότασή του για 1.000 ευρώ επιπλέον αφορολόγητο για κάθε παιδί, έκανε γνωστό ότι αυτό το μέτρο θα ισχύει ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών και «δεν θα σταματά στα 4 ή στα 5». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους πολυτέκνους πως σε κάθε περίπτωση «θα βρείτε συνομιλητές οι οποίοι αντιλαμβάνονται και πιστεύουν στον θεσμό της οικογένειας και της δεμένης οικογένειας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ