Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ψάχνουν σωτηρία με γενναίες εκπτώσεις!

Αυλαία με μεγάλες μειώσεις τιμών αναμένεται να κάνουν οι φετινές εκπτώσεις που ξεκινούν από την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης και με την αγορά σε «πολικές» θερμοκρασίες, οι έμποροι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τόνωση της καταναλωτικής κίνησης την εκπτωτική περίοδο. Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών συμβουλεύει τους καταναλωτές για να πραγματοποιήσουν έξυπνες και ασφαλείς αγορές, δίνοντας παράλληλα την απαραίτητη προσοχή στις παγίδες που κρύβονται πίσω από τις μειώσεις των τιμών.

Αναλυτικότερα, το Κέντρο Καταναλωτών συμβουλεύει όσους σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν αγορές να σκεφτούν καλά τι χρειάζονται προτού επισκεφτούν τα καταστήματα, ώστε να μην πέσουν θύματα υπερκατανάλωσης και να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες τους και όχι στις επίπλαστες. Οι υποψήφιοι αγοραστές καλούνται να μην επιλέγουν με βάση τη λογική του φθηνού αλλά αξιολογώντας τι πραγματικά χρειάζονται και να μην παρασύρονται από τις διαφημίσεις, αν δεν διαπιστώσουν οι ίδιοι την ποιότητα των προϊόντων.

Επίσης, το Κέντρο Καταναλωτών τούς καλεί να κάνουν έρευνα αγοράς και να συγκρίνουν τιμές προτού προχωρήσουν, ενώ σε περίπτωση που αγοράσουν ελαττωματικά προϊόντα καλούνται να τα επιστρέψουν αμέσως, αντικαθιστώντας τα με άλλα ή ζητώντας πίσω τα χρήματά τους. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν από την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στο καρτελάκι κάθε προϊόντος και ένα το συνολικό ποσοστό στις βιτρίνες των καταστημάτων, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών προτρέπονται να δίνουν προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τους όρους που διέπουν τις συναλλαγές. Παράλληλα, το Κέντρο Καταναλωτών εφιστά την προσοχή σε όλους ώστε να ζητούν αποδείξεις και μην ξεχνούν ότι μέρος της ευθύνης φέρουν και οι καταναλωτές σε περίπτωση ελέγχου, υπενθυμίζοντας ότι το πρόστιμο είναι μεγάλο. Τέλος, συμβουλεύει τους αγοραστές να αποφεύγουν τον συνωστισμό, αφού μέσα στον πολύ κόσμο υπάρχουν και ορισμένοι που δεν σκοπεύουν να ξοδέψουν, αλλά να «ελαφρύνουν» το πορτοφόλι των άλλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ