Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

«Ψυχώ» στο Θριάσιο!

Δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε ράντσα

Εικόνες διάλυσης στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, με ασθενείς που στοιβάζονται σε ράντζα στους διαδρόμους και γιατρούς που μένουν στο πόστο τους για 36 συνεχόμενες ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού, περιγράφουν εργαζόμενοι-μέλη της Επιτροπής Αγώνα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ειδικά έπειτα από εφημερίες, στην κλινική επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι σχεδόν διπλάσιοι από τα διαθέσιμα κρεβάτια και το προσωπικό δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

«Η κλινική έχει 19 κρεβάτια, αλλά φτάνει να νοσηλεύει μέχρι και 37 ασθενείς που -κυριολεκτικά- σκοντάφτουν ο ένας πάνω στον άλλον. Στις περισσότερες βάρδιες υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές, ενώ οι γιατροί παραμένουν συχνά στην κλινική για περισσότερες από 36 συνεχόμενες ώρες, άυπνοι. Υπάρχουν, μάλιστα, και περιπτώσεις όπου μένει μόνος του ένας γιατρός, επειδή ο άλλος αναγκάζεται να συνοδεύσει ασθενή σε κάποιο νοσοκομείο» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί και αρκετές επιθέσεις ψυχικά ασθενών στο προσωπικό του ιδρύματος, γεγονός που η Επιτροπή Αγώνα του Θριασίου αποδίδει στις «εντελώς ακατάλληλες» συνθήκες νοσηλείας. «Εχουν ήδη εκδηλωθεί τέσσερις επιθέσεις σε εργαζομένους. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια γιατρών, ψυχολόγων και νοσηλευτών να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ