Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Πυρ σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τους νοσηλευτές

Για «παραχάραξη» του επαγγελματικού τίτλου των νοσηλευτών κάνει λόγο η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), καταγγέλλοντας τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη.

Ο βουλευτής, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της ΕΝΕ, με δύο ερωτήσεις του στη Βουλή -η πρώτη τον Αύγουστο και η δεύτερη πριν από λίγες ημέρες- ζητά την επαγγελματική και την εργασιακή αναβάθμιση των βοηθών νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΣΥ και την εξίσωσή τους με τους νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι η σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι βοηθός νοσηλεύτρια στο ΕΣΥ!

Η ανακοίνωση της ΕΝΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο βουλευτής, παραβλέποντας με χαρακτηριστική ευκολία την επί σειρά ετών θεμελιώδη διαδικασία κατηγοριοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων με βάση την εκπαιδευτική βαθμίδα προέλευσης του τίτλου σπουδών τους, πρότεινε, γενικώς και αορίστως, την επαγγελματική και την εργασιακή αναβάθμιση των υπαλλήλων της κατηγορίας ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών (Π.Δ. 210/2001), με σκοπό την πλήρη εξομοίωσή τους με τους υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ των Νοσηλευτών (Νόμος 1579/1985)».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ