Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

“ΣΒΗΝΟΥΝ” ΚΑΙ ΤΑ BEACH PARTIES

Με απόφαση του υπ. Οικονομικών. Θα πραγματοποιούνται πλέον μόνο με χαμηλό φωτισμό αλλά και ήχο!

Τέλος στα beach party και στις συναυλίες στις παραλίες βάζει με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, εκτός αν ο… φωτισμός είναι χαμηλός και η ένταση στα ηχοσυστήματα δεν ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ. Πολλοί επιχειρηματίες που επένδυσαν στη διασκέδαση νοικιάζοντας ένα κομμάτι αιγιαλού, έρχονται πλέον αντιμέτωποι με σειρά περιοριστικών μέτρων και διαπιστώνουν, στην πράξη, ότι η εφαρμογή των κανόνων, για τους οποίους ήταν ενήμεροι όταν υπέγραψαν τις συμβάσεις με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι σχεδόν αδύνατη.

Οι προϋποθέσεις

Η εγκύκλιος του υπουργείου ενημερώνει τους δήμους, τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, της αναψυχής και της εστίασης, αλλά και το Λιμενικό, για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να μισθωθούν τμήματα παραλιών. Μάλιστα, το υπουργείο επιχειρεί να μετατρέψει τους πολίτες και τους υπαλλήλους των δήμων σε… κατασκόπους, υποχρεώνοντάς τους, όταν διαπιστώνουν εργασίες για την προετοιμασία εκδηλώσεων, να προχωρούν σε καταγγελίες, να ενημερώνουν τις ελεγκτικές Αρχές, ακόμη και να στέλνουν φωτογραφίες στις οποίες θα φαίνεται η αυθαιρεσία.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εγκύκλιο, επιβάλλεται χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στις ακτές ώστε να μην ενοχλεί επισκέπτες, περιοίκους και πλωτά μέσα.
Ακόμη, απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις παραλίες, εκτός και αν η παραγόμενη στάθμη θορύβου από μουσική ή σχετικές χρήσεις της επιχείρησης δεν ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης επιφάνειας. Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο λειτουργίας των μπαρ και των κλαμπ που βρίσκονται σε οργανωμένες παραλίες, κυρίως σε δημοφιλή νησιά (όπως η Μύκονος), που κάθε καλοκαίρι βουλιάζουν από τουρίστες οι οποίοι διασκεδάζουν δίπλα στο νερό ώσπου να ξημερώσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ