Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ρέστης- Πάλλης σε ληστείες, εκρήξεις, εκβιασμούς

Κατηγορητήριο- φωτιά για τον εφοπλιστή και τον επιχειρηματία

Νέες δικαστικές περιπέτειες αντιμετωπίζουν ο γνωστός επιχειρηματίας-εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αναστάσιος Πάλλης, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ύστερα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση, τους απήγγειλε βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης! Απόπειρα ανθρωποκτονίας, ξυλοδαρμοί, εκβιασμοί, εκρήξεις, απειλές, σωματικές βλάβες και άλλες αξιόποινες πράξεις περιλαμβάνονται στο «παλμαρέ» της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία, κατά τη Δικαιοσύνη, είχε ως φερόμενες ηγετικές μορφές τους κ. Ρέστη και Πάλλη.

Μάλιστα, μετά την απαγγελία σε βάρος των δύο ανδρών των βαρύτατων κατηγοριών που αντιμετωπίζουν, με εισαγγελική διάταξη τους «έκλεισαν» προληπτικά τα σύνορα, απαγορεύοντάς τους την έξοδο από τη χώρα. Η υπόθεση ανατέθηκε πλέον σε ανακριτή, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει τη δικαστική έρευνα μελετώντας τα στοιχεία της δικογραφίας και καλώντας τους κατηγορουμένους σε απολογίες.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι και άλλα πρόσωπα φέρεται ότι είχαν συστήσει «εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε συστηματικά, με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης, όσο και με ανθρώπινο δυναμικό, με σκοπό τη βλάβη των προσώπων που παρακολουθούσαν, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες».

Υπό άκρα μυστικότητα, τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, κατέληξαν στην απαγγελία βαρύτατων κακουργηματικών διώξεων. Ειδικότερα, στον κατάλογο των αδικημάτων που απαγγέλθηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές περιλαμβάνονται αυτά της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις, της ληστείας που διαπράχθηκε από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της απόπειρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας, της έκρηξης, της υπόθαλψης εγκληματία, της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, της αθέμιτης παρακολούθησης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, των μεμονωμένων περιπτώσεων εκβίασης και των επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξαν οι εισαγγελείς, καταλήγουν ότι ο Βίκτωρ Ρέστης, ο Αναστάσιος Πάλλης και άλλα πρόσωπα, που δρούσαν ως «ομάδα κρούσης» και στα οποία περιλαμβάνονται πρώην αστυνομικοί και μπράβοι, κυρίως αλβανικής καταγωγής, είχαν στήσει ένα «σύστημα» εκβιασμών, απειλών, ξυλοδαρμών, το οποίο έφτασε έως και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η «εγκληματική οργάνωση», μάλιστα, φέρεται ότι εφάρμοζε σκληρές έως και ανατριχιαστικές μεθόδους προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της, οι οποίοι σχετίζονταν κυρίως με οικονομικά ζητήματα!

Οπως η ΕΥΠ

Οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι ήταν τόσο οργανωμένοι, που είχαν στη διάθεσή τους ακόμα και βαλιτσάκι-κοριό, αντίστοιχο εκείνου που χρησιμοποιεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις η ΕΥΠ. Μέσω αυτού είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όχι μόνο τα τηλεφωνήματα των θυμάτων τους, ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση, αλλά και τα κατώτερα σε ιεραρχία μέλη της ομάδας τους, για να ελέγχουν αν εκτελούνταν σωστά οι εντολές τους.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν τα φερόμενα ως θύματα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν τα βίαια περιστατικά στις Αρχές. Μεταξύ των καταγγελλόντων είναι γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου και γνωστός δικηγόρος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επιχειρηματία του χώρου του κοσμήματος, μέλος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας το οποίο ασχολείται με την ακτοπλοΐα και ιδιοκτήτη γνωστού τουριστικού γραφείου. Θύμα της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ότι ήταν και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος φέρεται ότι χτυπήθηκε σοβαρά από μπράβους.

Βάσω Παλαιού

Μπλεγμένος σε ύποπτα δάνεια της FΒ Bank και στο «Καρούζος Gate»!

Σε μια σειρά από μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία απασχόλησαν και απασχολούν τη Δικαιοσύνη, έχει εμπλακεί, τα τελευταία χρόνια, το όνομα του επιχειρηματία και εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Πρόκειται για τις υποθέσεις των επισφαλών δανείων της FΒ Bank, το «Καρούζος Gate», τα «αμαρτωλά» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και μια υπόθεση αγοραπωλησίας εκτάσεων στο Κορωπί. Η υπόθεση, ωστόσο, που οδήγησε στο παρελθόν τον επιχειρηματία και εφοπλιστή στη φυλακή, ήταν αυτή των επισφαλών δανειοδοτήσεων προς το πιστωτικό ίδρυμα συμφερόντων του FΒ Bank.

Αρχικά, εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το δάνειο ύψους 5.800.000 ευρώ, το οποίο δόθηκε από την τράπεζα σε υπεράκτια εταιρία συμφερόντων του άλλοτε στενού του συνεργάτη, Αναστάσιου Πάλλη. Ο Βίκτωρ Ρέστης, με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος οδηγήθηκε στη φυλακή και παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος για τέσσερις μήνες.

Πλήρωσε αδρά

Αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς κατέβαλε το ποσό των 22.625.333 ευρώ και 1.179.000 δολαρίων ΗΠΑ προς εξόφληση των επισφαλών δανείων της τράπεζας FBB.
Παράλληλα, κατέβαλε 400.000 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις για τη βίλα του στο Λαγονήσι και περίπου 9.000.000 ευρώ (σε μετρητά) από τα συνολικά 31.000.000 ευρώ για την υπόθεση της εταιρίας Fantom, που σχετίζεται με το σκάνδαλο Καρούζου. Για το υπόλοιπο ποσό έχει προχωρήσει σε διακανονισμό με την καταβολή 300.000 ευρώ μηνιαίως έως τον Αύγουστο του 2015. Σε κάθε περίπτωση, ο Βίκτωρ Ρέστης διαχειρίζεται μια τεράστια οικογενειακή περιουσία και έχει ένα εντυπωσιακό lifestyle, το οποίο περιλαμβάνει ελικόπτερα, υπερπολυτελή σκάφη και ακριβά αυτοκίνητα. Πέρα από τον χώρο της ναυτιλίας, ο Βίκτωρ Ρέστης έχει κάνει επενδύσεις και στον χώρο των media αλλά και στον τουρισμό.

Γιατί τα «έσπασαν» οι πρώην συνεργάτες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας και πρώην στρατιωτικός πενταετούς θητείας Αναστάσιος Πάλλης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, οι οποίες βρέθηκαν και βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστών και εισαγγελέων. Στο παρελθόν, μάλιστα, έχει φυγοδικήσει για μεγάλο διάστημα, γεγονός που προκάλεσε την έκδοση δύο ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος του, ενώ παρέμεινε και προσωρινά κρατούμενος, για διάστημα έξι μηνών, στις Φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, ύψους 5.800.000 ευρώ, που φέρεται ότι είχε λάβει από το πιστωτικό ίδρυμα FBB, συμφερόντων του συγκατηγορούμενού του Βίκτορα Ρέστη.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBB φέρεται ότι ήταν το γεγονός που οδήγησε στη ρήξη των σχέσεων των δύο ανδρών. Ο εφοπλιστής είχε μηνύσει τον Αναστάσιο Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι εταιρία συμφερόντων του έλαβε το δάνειο, αφού πρώτα έπεισε υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού. Ο επιχειρηματίας, ωστόσο, είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο ενώπιον των δικαστικών Αρχών, τον Δεκέμβριο του 2013, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο δάνειο ήταν νόμιμο και αποπληρωνόταν κανονικά. Ωστόσο, δεν είχε πείσει με τους ισχυρισμούς του και είχε κριθεί προφυλακιστέος για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, για να αποφυλακιστεί έξι μήνες μετά, τον Ιούνιο του 2014, με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, το φθινόπωρο του 2013, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εντοπίστηκε τόσο στη βίλα του Αναστάσιου Πάλλη, στη Βάρη, όσο και στο μουσείο, που διατηρεί στην περιοχή του Κορωπίου, εκτεταμένος οπλισμός. Και για αυτή την υπόθεση είχε εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Στην απολογία του ο Αναστάσιος Πάλλης είχε υποστηρίξει ότι για την κατοχή των όπλων που «φιλοξενούνταν» ως εκθέματα έχει τα αντίστοιχα νομιμοποιητικά έγγραφα. Για την υπόθεση αυτή, όμως, αφέθηκε ελεύθερος.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ