Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

«Ρουκέτες» κατά Σαμαρά – Αθανασίου από τον Μαρτίνη!

Με θέλουν στη φυλακή, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» και καταγγέλλει κυκλώματα που προσπαθούν να εμποδίσουν κατάθεσή του στην εξεταστική για να μην «κάψει» πολιτικά πρόσωπα

Από τoν
Δημήτρη Αλειφερόπουλο

Ρουκέτες μεγατόνων εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» που βρίσκεται προφυλακισμένος για το επίμαχο σκάνδαλο, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τα μεγάλα σκάνδαλα και το «φαγοπότι» στον χώρο της Υγείας.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος μέσω της αγοράς ακινήτων και ερευνάται για την υπόθεση του «Ντυνάν», λύνει τη σιωπή του και μιλά μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού στην «κυριακάτικη δημοκρατία». Ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος καταγγέλλει ευθέως πολιτικά πρόσωπα και κάνει λόγο για προδικαστικά κυκλώματα και μηχανισμούς, που απορρίπτουν το αίτημα αποφυλάκισής του για να μη μιλήσει και… κάψει πρόσωπα.

Αποκάλυψη

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι έχει στείλει σχετική επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον κ. Πολάκη.
«Ενώ είμαι 75 ετών και η αρμόδια επιτροπή που αποφασίζει το ποσοστό αναπηρίας έχει αποφανθεί ότι είμαι κατά 75% ανάπηρος και ο νόμος είναι σαφέστατος ότι πάνω από 67% δεν παραμένεις στη φυλακή, ο ανακριτής και η εισαγγελέας απέρριψαν το αίτημά μου και πάω στο συμβούλιο» αναφέρει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Ανδρέας Μαρτίνης, που μιλά ευθέως για «πρωτοφανή πράγματα» και «μηχανισμούς».
«Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα και γίνονται για να μην καταθέσω στην επιτροπή της Βουλής για αυτούς που κατήγγειλα» υποστηρίζει ο κ. Μαρτίνης και, απαντώντας στο ερώτημα ποιοι θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από αυτή τη μεθόδευση και ποιο είναι το σύστημα που καταγγέλλει, εξαπολύει νέες βόμβες.

«Σαμαράς, Αθανασίου και ο Καϋμενάκης, που έγινε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου μετά τον Μπαλτάκο» είναι η απάντηση-ισχυρισμός που δίνει ο υπόδικος Ανδρέας Μαρτίνης, προσθέτοντας ότι «αυτοί κάνουν γύρω γύρω για οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να είναι υπέρ των θυμάτων του Ερυθρού, όχι των δικών μου απόψεων, της διοίκησης που είναι τώρα πρόεδρος ο εισπράκτορας του Αδωνη (Γεωργιάδη), αλλά οπωσδήποτε για να μη βγω εγώ ενώ δεν μου δίνουν και ορισμένα άλλα στοιχεία που ξέρω ότι υπάρχουν, αλλά δεν τα δίνουν».

Στην ουσία, ο Ανδρέας Μαρτίνης κάνει λόγο για κάποιους που φοβούνται τις αποκαλύψεις που ο ίδιος μπορεί να κάνει αν βρεθεί εκτός Φυλακών Κορυδαλλού, υποστηρίζοντας ότι δικαιούται βάσει του νόμου την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους και ισχυρίζεται ότι έχει ήδη στείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, φωτογραφίζοντας τον κ. Πολάκη.

«Μίλησα με κάποιον της κυβέρνησης και του έστειλα μάλιστα και επιστολή επ’ αυτού του θέματος» αναφέρει ο Ανδρέας Μαρτίνης και στο ερώτημα ποιος είναι και αν είναι ο κ. Πολάκης, απαντά με νόημα ότι είναι «κάποιος αντίπαλος του Αδωνη, δεν ξέρω, μπορεί να είναι», αποφεύγοντας να τον κατονομάσει, ενώ συμπληρώνει ότι στην επιστολή που απηύθυνε αναφέρει όλα τα ονόματα που αποκαλύπτει και στη συνομιλία του με την εφημερίδα.

Μήνυμα

«Προφανώς κάποιοι δεν επιθυμούν να είμαι ελεύθερος και να κάνω ό,τι θέλω» καταλήγει ο Ανδρέας Μαρτίνης, στέλνοντας μήνυμα ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αποκαλύψεις και ονόματα.
Η «κυριακάτικη δημοκρατία» έχει στη διάθεσή της σειρά εγγράφων, μεταξύ των οποίων η απορριπτική απόφαση για την αποφυλάκιση υπό όρους του Ανδρέα Μαρτίνη, αλλά και το επίσημο έγγραφο του ΚΕΠΑ (πιστοποίηση αναπηρίας) της Τοπικής Μονάδας Υγείας Νίκαιας (Αρ. Επιτροπής 09905/2016/16285), η οποία αποφαίνεται ότι «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του (Ανδρέα Μαρτίνη) ανέρχεται σε 75%» και αιτιολογείται σε «σύνδρομο νοσούντος φλεβοκόμου (πολλαπλά συγκοπικά επεισόδια)» με το 25% να οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Επιπλέον, στη διάθεση της εφημερίδας είναι και μία σειρά από επιστολές του Ανδρέα Μαρτίνη όταν ακόμη ήταν πρόεδρος του «Ντυνάν» με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2008 προς τον τότε υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με «μετατάξεις προσωπικού από το Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας», με τον τότε πρόεδρο να ενημερώνει τον κ. Αβραμόπουλο ότι «ουδεμίαν συναίνεση παρέσχον».
Επίσης, τα έγγραφα αιτήματα του Ανδρέα Μαρτίνη για χορήγηση εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεσή του και τις απαντήσεις των Αρχών, που είναι απορριπτικές.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ