Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Ρύθμιση από την Αχτσιόγλου για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ!

Παρουσιάστηκε σε συνάντηση με τους αντιπροσώπους των εργαζομένων στον Τύπο για το θέμα της ανεύρεσης πόρου • Οι συνταξιούχοι με sms έμαθαν ότι δεν θα λάβουν τις επικουρικές του Οκτωβρίου

Aκόμη μία ψυχρολουσία περίμενε χθες τους συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ, όταν ενημερώθηκαν μέσω sms ότι το «ταμείον είναι μείον» και δεν θα λάβουν τις επικουρικές συντάξεις τους για τον μήνα Οκτώβριο. «Σας γνωστοποιούμε ότι οι επικουρήσεις δεν θα καταβληθούν στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω της οικονομικής αδυναμίας του ΕΔΟΕΑΠ για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του Ταμείου, μαρτυρώντας πως η έλλειψη ρευστότητας του περασμένου Ιουλίου επανήλθε δριμύτερη.

Η ανεύρεση πόρου για να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ταμείο Υγειονομικής Περίθαλψης των δημοσιογράφων αποτέλεσε το αντικείμενο χθεσινής σύσκεψης μεταξύ της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου με τις αντιπροσωπίες των εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ) και τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί σε προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου, που δίνει οριστική λύση στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ και βασίζεται στη σχετική πρόταση της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να θεσπίσει εισφορά εργοδοτών (ύψους 6%), εργαζομένων και συνταξιούχων (ύψους 8%), συν ποσοστό 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ευρωστία του Ταμείου.

Η αυξημένη αυτή εισφορά θα επιβληθεί και στα 18.000 νέα μέλη που πρόκειται να εγγραφούν στην ΕΣΗΕΑ και εργάζονται στο διαδίκτυο. Οπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου, στην ΕΣΗΕΑ (άρα και στον ΕΔΟΕΑΠ) θα ενταχθούν όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι στα ενημερωτικά sites, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με εκείνους που εργάζονται με μπλοκάκι. Με το νέο πρόγραμμα μετατροπής των εργαζομένων με ΔΠΥ σε μισθωτούς, που θα ανακοινώσει το υπουργείο μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως να λυθεί το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: 

ΟΑΕΔ: Επιδότηση εταιριών για πρόσληψη 1.459 ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών!

Επιδότηση έως 360 ευρώ τον μήνα μπορούν να λάβουν ιδιωτικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών, που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ.

Συνολικά 1.459 άνεργοι νέοι θα εργαστούν για ένα οκτάμηνο σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, λαμβάνοντας συνολικά το ποσό των 2.880 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα με το ποσό των 14,40 ευρώ (και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα), καλύπτοντας τμήμα του μισθολογικού ή/και μη μισθολογικού κόστους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του 9μήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Οι άνεργοι νέοι που θα προσληφθούν στις επιχειρήσεις θα πρέπει απαραιτήτως να πληρούν το ηλικιακό κριτήριο, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης και να έχουν ολοκληρώσει το «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 18-24 ετών», διαθέτοντας τη σχετική βεβαίωση.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συνδεθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis και στη συνέχεια να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση χρηματοδότησης το χρονικό διάστημα από 5 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2017.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ