Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ρύθμιση χρεών για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Φέσι» 200.000 € από τους «μπαταχτσήδες» βουλευτές που δεν καταβάλλουν,όπως έχουν δεσμευτεί, μέρος της αποζημίωσής τους στο κόμμα προκειμένου να διατεθεί για λειτουργικές ανάγκες και την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων

Από τον
Δημ. Αλειφερόπουλο

Τέλος στην πολύμηνη ανοχή στους «μπαταχτσήδες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάζει η Κουμουνδούρου και σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου ζητεί από όλους να επιδείξουν συνέπεια στην υποχρέωση καταβολής μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα!

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αποκαλύψει προ τριών μηνών ότι πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταβάλλουν, ως οφείλουν, το μέρισμα της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα, ενώ πολλοί εξ αυτών δεν το έχουν αποδώσει ούτε μία φορά, ούτε στην πρώτη διακυβέρνηση του κόμματος ούτε και μετά την επανεκλογή του, δηλαδή δύο και πλέον χρόνια.

Ούτε η αποκάλυψη αυτή ούτε και οι πιέσεις που δέχονται από τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη αλλά και τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έκαναν το αυτί των… μπαταχτσήδων βουλευτών να ιδρώσει και κάποιοι επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Ο κόμπος, όμως, έφτασε στο χτένι και στις δύο συνεδριάσεις του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Τρίτη και Πέμπτη, το θέμα τέθηκε επί τάπητος, με αποτέλεσμα να ληφθούν «ριζοσπαστικές» αποφάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εντολή να μην κάνει κανείς τα «στραβά μάτια» και οι υπόχρεοι βουλευτές να προσέλθουν στο «γκισέ» του κόμματος άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν εκ νέου να καταβάλουν και να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα, ενώ σε εκείνους που έχουν συσσωρευμένες οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης. Τα τηλεφωνήματα στους βουλευτές έχει αναλάβει η νεοσυσταθείσα επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου.

Το μέρισμα της βουλευτικής αποζημίωσης που αποδίδεται στο κόμμα βάσει του «κομματικού συμφώνου και καταστατικού λειτουργίας», το οποίο υπογράφουν οι βουλευτές προκειμένου να λάβουν το χρίσμα της υποψηφιότητας στις λίστες του κόμματος, ανέρχεται στο 40%. Από αυτό το 20% κατευθύνεται στο κόμμα για τις ανάγκες λειτουργίας του και το άλλο 20% στις κοινωνικές δομές και δράσεις που εποπτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι από τη βουλευτική αποζημίωση των 7.000 ευρώ μηνιαίως που λαμβάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδίδει στο κόμμα 2.800 ευρώ, ποσό που «στρογγυλοποιείται» προς τα κάτω (!) και διαμορφώνεται τελικά στα 2.000 ευρώ. Υψηλόβαθμη κομματική πηγή αποκαλύπτει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι υπάρχουν βουλευτές με οφειλές που ξεπερνούν το ένα έτος, δηλαδή πρέπει να καταβάλουν ποσά που ξεπερνούν τα 33.600 ευρώ.

Μεταξύ των βουλευτών που κλήθηκαν να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους προς το κόμμα είναι οι Ελένη Αυλωνίτου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης -είναι «στα κόκκινα», όπως ανέφερε άριστα πληροφορημένη πηγή-, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Βασίλης Τσίρκας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Χρήστος Μπιάλας, Γεωργία Γεννιά, Νίνα Κασιμάτη, το σύνολο των λεγόμενων πασοκογενών βουλευτών κ.ά. Οι περισσότεροι σε πρώτη φάση, και μετά τα τηλεφωνήματα και τις πιέσεις, αποδέχθηκαν τον διακανονισμό και συμφώνησαν να αποδίδουν διπλό το ποσό σε μηνιαία βάση έως ότου εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής· δηλαδή, να αποδίδουν 4.000 ευρώ αντί για 2.000 μηνιαίως.

Ο λόγος για τον οποίο κλήθηκαν άμεσα οι βουλευτές να καταβάλουν τις οφειλές δεν είναι άλλος από το ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και αρκετούς μήνες στο ναδίρ! Η Κουμουνδούρου υπολογίζει ότι οι βουλευτές χρωστούν κάτι περισσότερο από 200.000 ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να κρατήσει για λίγους μήνες «ζωντανή» την κομματική μηχανή.

Ηδη η καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης από την κρατική επιχορήγηση έχει παραλύσει οικονομικά το κόμμα, ενώ ουδείς προσφέρεται σε χαλεπούς καιρούς να κάνει σκόντο ή να κρατά τεφτέρι. Υψηλόβαθμη κομματική πηγή αποκάλυπτε ότι τα τηλεφωνήματα ιδιοκτητών ακινήτων που ενοικιάζουν γραφεία στο κόμμα σε όλη την περιφέρεια είναι καθημερινά, καθώς υπάρχουν απλήρωτα ενοίκια. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη κεντρικών γραφείων του κόμματος σε Περιφέρεια της δυτικής Ελλάδας που ετοιμάζεται να αποστείλει εξώδικο.

«Ο θόρυβος που θα προκληθεί στα media αν ένα τέτοιο εξώδικο φτάσει σε κάποιο κανάλι εκθέτει ανεπανόρθωτα κόμμα και κυβέρνηση» έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «οι συνεπείς βουλευτές γκρινιάζουν για εκείνους που δεν καταβάλλουν το μέρισμα στο κόμμα και τα ακούν από τις κομματικές οργανώσεις και τα περιφερειακά στελέχη χωρίς να φταίνε». Επιπλέον, οι κοινωνικές δράσεις του κόμματος έχουν «εξαφανιστεί», καθώς δεν υπάρχουν χρήματα στις τοπικές οργανώσεις για συσσίτια ή άλλες δράσεις αλληλοβοήθειας και στήριξης σε απόρους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ