Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Σάκος του… μποξ ο Ραγκούσης από κυβερνητικούς βουλευτές

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Εβδομήντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν… κούρσα τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, που δεχόταν το ένα ράπισμα μετά το άλλο. Χθες στο ΚΤΕ Μεταφορών έζησε το πολιτικό του βατερλό και κατάλαβε τι σημαίνει να πέφτεις από τα ψηλά στα χαμηλά χωρίς αλεξίπτωτο. Μοναδικό του καταφύγιο ήταν η αλαζονεία του, μια και δεν είχε κάτι να παρουσιάσει με τη μορφή χρονοδιαγράμματος, γεγονός που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους συντρόφους του.

Το μόνο που είπε ήταν ότι θα κρατήσει το θέμα ανοιχτό έως τις αρχές Οκτωβρίου, χωρίς να πείσει και να καθησυχάσει κανέναν με αυτήν την εσκεμμένη κωλυσιεργία του.

Νωρίτερα, ο Λ. Γρηγοράκος τον είχε καλέσει ευθέως να παραιτηθεί, ενώ ο Δ. Λιντζέρης είχε επιχειρήσει να τον ερμηνεύσει με… ψυχαναλυτικούς όρους. Αγριος καβγάς ξέσπασε με την Τόνια Αντωνίου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Δ. Κουσελά, τον Γ. Βούρο κ.ά., όταν ο κ. Ραγκούσης προσπάθησε να βγει από πάνω επιτιθέμενος σε όλους. Οι διάλογοι και όσα ακούστηκαν επιβεβαιώνουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ.

«Τι είχες, Γιάννη, τι είχα πάντα» είπε η κυρία Αντωνίου και συνέχισε κατηγορώντας τον ότι δεν εξηγεί γιατί άλλαξε την απόφαση Ρέππα. «Λες ό,τι λέει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος» της απάντησε ο κ. Ραγκούσης. «Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος» συνέχισε η κυρία Αντωνίου, ζητώντας λύση τώρα και «χρεώνοντάς» του «φτηνό συνδικαλισμό» κατά των βουλευτών, ενώ άφησε αιχμές για «προσωπικές στρατηγικές». Αντιδρώντας στις δικαιολογίες περί έλλειψης χρόνου για έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος, η Βάσω Παπανδρέου παρατήρησε ότι χρειάζεται μόλις μία ώρα, ρωτώντας παράλληλα αν είχε περάσει από κάποιο κυβερνητικό όργανο. Το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου με βουλευτές και φορείς ζήτησε ο Β. Κεγκέρογλου, ενώ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» μίλησε ο Μ. Τζελέπης, αναφερόμενος στα πληθυσμιακά κριτήρια για άλλα επαγγέλματα που δεν υπάρχουν στους ιδιοκτήτες ταξί. Για καθεστώς «ζούγκλας» μίλησε ο Δ. Κουσελάς.

«Πυροδοτούμε ένα κλίμα χωρίς να έχουμε κάτι να αντιπροτείνουμε» είπε ο Ν. Σαλαγιάννης, ζητώντας το θέμα να πάει στην Κυβερνητική Επιτροπή. Συμφωνώντας, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος μίλησε για ασυνέχεια της κυβέρνησης. «Είναι σαν να βρισκόμαστε στο λούνα παρκ και παίζουμε συγκρουόμενα» υπερθεμάτισε ο Γ. Βούρος. «Είναι σαν να έχει αλλάξει η κυβέρνηση και όχι ο υπουργός» παρατήρησε ο Ευ. Αργύρης, ενώ νέο νόμο ζήτησε ο Χ. Μαγκούφης.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου


Εδώ γελάνε: Ο Γιώργος θα γκρεμίσει τα αυθαίρετα των πλουσίων!

Νέο… ανέκδοτο είπε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου. Στη συζήτηση για τα αυθαίρετα κατέφυγε για άλλη μια φορά στα μεγάλα λόγια και (συμφωνώντας με τον επίσης… γνωστό για τη συνέπεια λόγων και έργων του Θ. Πάγκαλο) τάχθηκε υπέρ της κατεδάφισης αυθαιρέτων. Και μάλιστα εκείνων που, όπως είπε, ανήκουν σε επωνύμους του star system. Ξέχασε, πάντως, όσα ανήκουν σε πολιτικούς!

«Αν δεν γκρεμίσετε και κανένα αυθαίρετο, όλα τα άλλα είναι λόγια» φέρονται να συμφώνησαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσαν τους γέλωτες σε ολόκληρη την αίθουσα, όπως θα γελούν σίγουρα από σήμερα όλοι οι Ελληνες.

Κατά τα λοιπά έκανε και άλλες… νουθεσίες ο κ. Παπανδρέου. Κάλεσε τους υπουργούς του να έχουν, πλην της καλής προετοιμασίας, «λιτή παρουσία» στη ΔΕΘ, δεδομένου ότι «είναι μια εποχή πρωτόγνωρης δημοσιονομικής προσπάθειας με περιορισμό δαπανών παντού» και απαιτείται «ανάλογο πνεύμα εξοικονόμησης πόρων». «Να αξιολογήσετε αυστηρά τη σκοπιμότητα της παρουσίας στελεχών του υπουργείου σας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ηγεσίας» είπε. Επίσης ζήτησε ένταση της προσπάθειας των υπουργών για την προώθηση των αλλαγών, ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής για την οποία ενημερώνει σήμερα την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Είναι, πάντως, εντυπωσιακό ότι στη συνεδρίαση δεν έγινε καμία συζήτηση για το ζήτημα των ταξί, μολονότι είναι το πιο φλέγον θέμα των ημερών. Υπήρξε μόνο στο περιθώριο μια έντονη συζήτηση, επί 15λεπτο, των κ. Ραγκούση και Ρέππα, στη γωνία με τους καφέδες.

Μεγάλη συζήτηση έγινε αντιθέτως για τα δημοψηφίσματα, για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν ενστάσεις από ορισμένους υπουργούς ως προς τη συλλογή υπογραφών για τη διενέργειά τους -αφού απαιτείται συνταγματική αλλαγή- και για το πόσο προβληματική μπορεί να αποβεί. Ο πρωθυπουργός, πάντως, επέμεινε ότι η ρύθμιση είναι «σημαντικό εργαλείο εμβάθυνσης της δημοκρατίας». Εκτός ατζέντας, ως «σφήνα» πέρασε και η χρηματοδότηση του Αγίου Ορους για το 2011.


Τα βρόντηξε και ο Καραμίχας (πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ) από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ ακόμη και οι πιο δεδηλωμένοι παπανδρεϊκοί. Χθες ήταν η σειρά του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτου Καραμίχα, ο οποίος με επιστολή του απευθείας στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου υπέβαλε την παραίτησή του από το Εθνικό Συμοβύλιο του κόμματος επικαλούμενος το σχέδιο νόμου που καταργεί σειρά αγροτικών συναιτερισμών.

Για την παραίτηση του κ. Καραμίχα (η σύζυγος του οποίου Τασία Κανελλοπούλου υπήρξε και στενή φίλη της Μαργαρίτας Παπανδρέου) το Μαξίμου απέφυγε να κάνει σχόλια, ενώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έλεγαν ότι «το νομοσχέδιο θα κριθεί από τη Βουλή και την κοινωνία», και ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι νομίζει». Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο κ. Καραμίχας υπενθύμισε ότι όλοι οι συνεταιρισμοί της Ελλάδας έχουν εκφράσει αντιρρήσεις με το νομοσχέδιο, εξηγώντας έτσι ότι δεν μπορεί εκείνος ως κύριος εκπρόσωπός τους να παλεύει εναντίον ενός «αυταρχικού νομοσχεδίου» και να διατηρεί παράλληλα πολιτική θέση. «Την ταυτότητά μου συνιστά η συνεταιριστική μου ιδεολογία και έτσι αποφάσισα να διατηρήσω τη θέση μου ως πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ» είπε.

Στην επιστολή του, εξάλλου, σημείωνε ότι αδυνατεί να συναινέσει σε ένα νομοσχέδιο που «καταργεί τον πλέον δημοκρατικό κοινωνικοοικονομικό θεσμό, που είναι ο συναιτερισμός», ενώ κάνει λόγο και για «θεσμική εκτροπή».


Ν.Δ: Καταστροφική η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση

Καταστροφική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την «ανεξέλεγκτη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξι», την ώρα που ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και παραμένει αιχμάλωτος στις προσωπικές βεντέτες των υπουργών του και τον καλεί επιτέλους να πάρει θέση.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή οδηγία που να καθορίζει τον τρόπο απελευθέρωσης, αντίθετα το κάθε κράτος θεσμοθετεί τον δικό του τρόπο λειτουργίας των ταξί.

Οι βασικές θέσεις της Ν.Δ., που στηρίζει την απελευθέρωση των ταξί, επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες:

1. Πληθυσμιακά κριτήρια (επιβατικό κοινό).

2. Τοπικά κριτήρια για τα περιφερειακά ταξί.

3. Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα ταξί με τη θεσμοθέτηση νέου κανονισμού λειτουργίας.

4. Θεσμοθέτηση οικονομικών παραμέτρων για την αγοραπωλησία των αδειών ταξί.

Για το Προεδρικό Διάταγμα του τέως υπουργού Δ. Ρέππα, η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι είχε σημεία που συμφωνούσε αλλά και θέσεις με τις οποίες διαφωνούσε και χρειάζονταν διορθωτικές αλλαγές, όπως οι κανόνες που πρέπει να ισχύουν για τα ταξί της περιφέρειας.

Ο γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης σε δηλώσεις του στη «δ» άφησε υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα και για τις προθέσεις του κ. Ραγκούση να περάσει τώρα τις αλλαγές, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον τουρισμό και στην οικονομία. «Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι θέλει να απαξιώσει τα ταξί και να έρθουν δυο εταιρείες να μαζέψουν τις άδειες και να τα εκμεταλλεύονται βάζοντας οδηγούς». Για τις δηλώσεις του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή, τόνισε: «Η δύναμη μιας ανεξάρτητης αρχής είναι η θητεία της ώστε να παραμένει ανεξάρτητη. Η θητεία του κ. Ρακιτζή έχει τελειώσει εδώ και δυο χρόνια και παραμένει “αιχμάλωτος” της κυβέρνησης». Τέλος, ο κ. Μανώλης μάς τόνισε ότι δεν διαπραγματεύεται τον ρόλο τού να είναι κοντά στις κοινωνικές ομάδες που αδικούνται.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανεξέλεγκτη δράση τραμπούκων της Αριστεράς στα πανεπιστήμια

Αισχρή διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από ομάδα κουκουλοφόρων που εισέβαλε ανενόχλητη στο γραφείο του και τα έκανε γυαλιά καρφιά Οι εικόνες του τρομοκρατημένου πρύτανη...

Νέο «μαύρο» ρεκόρ για τις ΜΕΘ με 140 διασωληνωμένους

1.678 τα νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. «Βράζει» η Θεσσαλονίκη, σε συναγερμό η χώρα Στα ύψη παραμένει η έξαρση της πανδημίας στη χώρα, με...

Ασυνάρτητα και ελλιπή τα μέτρα κατά του κορονοϊού!

Κουβέντα για τη «σαρδελοποίηση» των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ξέφραγο αμπέλι οι πύλες εισόδου στη χώρα Με μέτρα ελλιπή και κακοσχεδιασμένα, τα οποία φανερώνουν...

Τρομολαγνεία Κυριάκου Μητσοτάκη με φόντο την πανδημία!

Με το διάγγελμά του προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τον κορονοϊό, απαξιώνοντας τους δύσπιστους πολίτες Μεγάλη απειλή, που πολιορκεί τη χώρα και τον πλανήτη, χαρακτήρισε (με...

Απτόητος ο δικτάτορας Ερντογάν! Εξέδωσε νέα Navtex

Παραλήρημα για τις στρατιωτικές επεμβάσεις και τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ μίλησε και για γεωτρύπανα Με νέες απειλές εναντίον των χωρών της περιοχής συνόδευσε...