Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Σάλος για τον Μάρδα!

Αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», για επιστολή του, με την οποία προωθούσε αίτημα του επιχειρηματία Ι. Ραυτόπουλου

Το κεφάλι τους κουνούσαν με απογοήτευση κάποιοι πολίτες, που διάβασαν στη χθεσινή «κυριακάτικη δημοκρατία» την αδιανόητη ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών να μεσολαβήσει στην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, προκειμένου η θυγατρική της Εθνικής, η Εθνική Ασφαλιστική, να δώσει δουλειές στην εταιρία από τη Θεσσαλονίκη, την Express Service, και να λύσουν τις μεταξύ τους δικαστικές διαφορές, προκειμένου η Express Service να αποπληρώσει τα τεράστια χρέη που έχει στο ΙΚΑ (200.000.000 ευρώ) και το Ελληνικό Δημόσιο (90.000.000 ευρώ).

Η εφημερίδα αποκάλυψε την επιστολή που ο υπουργός έστειλε στην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και στην οποία αναφέρει: «Θα ήταν σκόπιμο, στο όνομα της προστασίας της απασχόλησης των 1.000 εργαζομένων, να εξετάσετε μια επωφελή συνεργασία στον τομέα της οδικής βοήθειας με την ασφαλιστική εταιρία Εθνική Ασφαλιστική, αποκαθισταμένης, έτσι, και της νομιμότητας στον κλάδο αυτόν».

Οταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα για την παρέμβαση αυτή, ο υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η επιστολή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παρέμβαση προς την Εθνική Τράπεζα, απλώς διαβίβαση υπομνήματος με βάση αιτήματα του σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης» και ότι «είχε μοναδικό γνώμονα την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την προστασία της απασχόλησης των 1.000 εργαζομένων της εταιρίας και τη διασφάλιση των εσόδων του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων από τη λειτουργία της εταιρίας».

Ο ισχυρισμός αυτός περί «απλώς διαβίβασης υπομνήματος» δεν αναφέρεται καν στην επιστολή και, όπως αναφέρουν ανεξάρτητοι παρατηρητές, εάν ο υπουργός απλώς διαβίβαζε το υπόμνημα των εργαζομένων, τότε ας έγραφε μόνο αυτό και όχι να διατυπώνει αιτήματα για να δοθούν δουλειές στην εταιρία στο όνομα των εργαζομένων.

Η μη απάντηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ουσιαστικά αγνόησε το αίτημα, είναι ενδεικτική της αντιμετώπισης του θέματος.
Ως προς το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν κάποιοι κύκλοι του υπουργού, ότι ο κ. Μάρδας ασχολείται θεσμικά με θέματα που σχετίζονται με τον Προϋπολογισμό, αυτό είναι ωραίο να το ακούει κάποιος. Ομως, όλες οι συναλλαγές νομικών προσώπων σχετίζονται με τον Προϋπολογισμό του κράτους, αλλά όχι με τις αρμοδιότητες του υπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ