Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Σαμαράς: «Ετσι θα βγάλω τη χώρα από την κρίση»

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε βάλει ένα προσωπικό στοίχημα στη Θεσσαλονίκη σε δυο επίπεδα. Πρώτον, να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να τα καταφέρει όταν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Το δεύτερο, να δώσει ξανά στον ελληνικό λαό το αίσθημα της ελπίδας. Και παρόλο που επικοινωνιακά επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ να «κάψει» την εμφάνιση Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη με τη… δραματική επιστροφή Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε τα υπόγεια σχέδια του Μαξίμου. Μιλώντας το Σάββατο στη ΔΕΘ, ζήτησε από τους πολίτες καθαρές λύσεις. Ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα, γιατί είναι η μόνη λύση, και έκοψε τη φόρα των εκπροσώπων της διαπλοκής, που φαίνεται ότι γνώριζαν το… σόου που στηνόταν, και αρθρογραφούσαν και «μιλούσαν για «συναίνεση», εννοώντας «συγκυβέρνηση εδώ και τώρα».

Να θυμούνται: Τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραστες.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του που είχε δυναμισμό αλλά και συναίσθημα, καταγράφοντας ανάγλυφα την αγωνία ενός λαού που δοκιμάζεται αλλά και την προσωπική του αγωνία για το πώς μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, μιλώντας σε ένα ακροατήριο που τον χειροκρότησε πολλές φορές, κατέθεσε επιγραμματικά το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Πρώτα όμως φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αμείλικτη προς κάθε κατεύθυνση αν αποδειχτεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης της αλήθειας (όπως στην περίπτωση των αποκαλύψεων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας).

Ο κ. Σαμαράς δεν πήγε με ένα καλάθι «θα» στη Θεσσαλονίκη, μια και ξεκαθάρισε ότι «λεφτά δεν υπήρχαν ούτε τότε που μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις ο κ. Παπανδρέου ούτε τώρα υπάρχουν» και ότι δεν «πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά για να γίνει αρεστός, ούτε εντός ούτε εκτός της χώρας».

Μίλησε ως ο επόμενος πρωθυπουργός και αυτό από την εισαγωγή της ομιλίας του φρόντισε να το κάνει εμφανές: «Πέρσι από το βήμα αυτό σας είχα πει τι προτείνω. Φέτος θα σας πω τι θα κάνω».

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταδιώκει τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία και πρόσθεσε: «Δεν λέω στον κόσμο να μην πληρώσει, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ: Τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν τα δικά τους στελέχη κι επώνυμοι υπουργοί – και επίτροποι μάλιστα. Κανένας από τη Νέα Δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και θα μείνει. Η Ελλάδα θα μείνει και στο ευρώ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: «Είμαστε το κόμμα του Μακεδόνα Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Αλλά η Ευρώπη που πιστεύουμε εμείς είναι η Ευρώπη της δημοκρατίας και όχι η σιωπή του στρατώνα. Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική. Επρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις; Γιατί; Για να γίνω αρεστός; Εμείς ζητάμε μια ευκαιρία να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Δεν είναι η Ελλάδα Ψωροκώσταινα.

Εχουμε πλούτο να αξιοποιήσουμε και όχι να ξεπουλήσουμε».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ: «Θα έχει 12 υπουργεία. Θα αποκαταστήσω το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Τουρισμού ως επιτελικά διοικητικά κέντρα. Θα είναι δίπλα στον πρωθυπουργό».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ: «Θα ανακηρύξω την ΑΟΖ γρήγορα, ώστε να κατοχυρώσει η Ελλάδα τα θαλάσσια συμφέροντά της και να αρχίζει να τα εκμεταλλεύεται».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Η Μακεδονία είναι μία. Είναι Ελλάδα, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους».


ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ- ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ: «Αυτή την τεράστια αδικία σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων θα την αποκαταστήσω το ταχύτερο. Οπως και το επίδομα των τριτέκνων».

Οι πέντε αλλαγές:


1. Φορολογική Μεταρρύθμιση (μείωση φόρων – ΦΠΑ – αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ).

2. Διοικητική μεταρρύθμιση (όχι απολύσεις στο δημόσιο – εργασιακή εφεδρεία – πάγωμα προσλήψεων – όχι στις ΜΚΟ των «πράσινων» προσλήψεων).

3. Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (αναβάθμιση δημόσιου πανεπιστημίου – ιδιωτικά πανεπιστήμια – τα σχολικά βιβλία δεν είναι μόνο το πότε δίνονται αλλά το τι γράφουν. «Λες και αναφέρονται σε μαθητευόμενους διεθνιστές και όχι σε Ελληνόπουλα. Αυτό θα αλλάξει»).

4. Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη (αλλαγή τρόπου ανάδειξης ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων, με τη συμμετοχή των ίδιων δικαστών – να σπάσει η «ομερτά» με το πολιτικό χρήμα).

5. Μεταρρύθμιση στην Ασφάλεια

Ποιους νόμους θα καταργήσει:

1. Τον Νόμο Ραγκούση για τη λαθρομετανάστευση, «που έγινε μαγνήτης για όλους τους παράνομους μετανάστες».

2. Τον νόμο για τα ναρκωτικά. «Δεν θα γίνει η Ελλάδα Αμστερνταμ. Δεν είναι αυτό το πρότυπό μας».

Υπερασπίστηκε, τέλος, την κυβέρνηση Καραμανλή σε τρία σημεία:

1. Οτι δεν φυγομάχησε, αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε για εκλογές, απειλώντας στο θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

2. Οτι η κυβέρνηση Καραμανλή τούς παρέδωσε τα spreads στις 130 μονάδες. Οταν τον πρώτο μήνα μαθεύτηκε το διψήφιο έλλειμμα, τα sreads ανέβηκαν έως τις 200 μονάδες. Τώρα, ύστερα από τόσες θυσίες, τα sreads βρίσκονται στις 2.000 μονάδες.

3. Για την επιλογή των αγωγών με τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Τέρμα η κυριαρχία των τζακιών, των ημετέρων, των συντεχνιών. Ηρθε η ώρα να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας . Γι’ αυτό, καλώ όλους τους Ελληνες σε συστράτευση».


Τι απάντησε στην καυτή ερώτηση του Alpha

Ερώτηση για τη χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής με 100.000.000 ευρώ, για εκδότη που έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο πετρελαίου και τρεις τέσσερις διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και που προωθούν πολιτικούς που τους βοηθάνε να γίνονται πλουσιότεροι, δέχτηκε ο κ. Σαμαράς από τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην απάντησή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτώ εν επιγνώσει μου να γίνει οτιδήποτε τέτοιο που να σχετίζεται με διαπλοκή και με τέτοιου είδους πρακτικές. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα παλιά, αυτά που είπατε. Αλλά αυτό που οφείλω να σας πω είναι ότι ένα κομμάτι το χρωστάμε στον ελληνικό λαό για τους πολιτικούς και το χρωστάμε και θα είναι από τα πρώτα πράγματα, τα οποία θα κάνουμε.

Δηλαδή, το “πόθεν έσχες”. Και εάν κάποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι, θα φανεί. Σας είπα και πριν, είναι τέτοια η πάστα μου και η νοοτροπία μου, που δεν θα δεχτώ ποτέ να πω για οποιονδήποτε οτιδήποτε αν δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Αλλά από κει και πέρα, νοοτροπίες σπάταλου κράτους και νοοτροπίες, οι οποίες χωρίς διαφάνεια δίνουν τέτοια δικαιώματα, εμείς δεν πρόκειται να τις δεχτούμε. Εχω ζήσει δίπλα μου -και είμαι από το ’77 βουλευτής- με ανθρώπους, οι οποίοι πεθάνανε στην ψάθα και ξέρω ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι χάνουν λεφτά, δεν κερδίζουν. Αλλά εκεί που υπάρχει το συγκεκριμένο, θα το εντοπίσουμε, θα το βρούμε και αυτός είναι ο μόνος και καλύτερος τρόπος που έχω για να το κάνω».


{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόμο της σιωπής επιβάλλει το Μαξίμου! «Προσοχή, κινδυνεύουμε με φυλάκιση»

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω έπειτα από τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίαςΕίναι δυστύχημα για την Ελλάδα, στις πιο κρίσιμες στιγμές μετά τη Μεταπολίτευση, η ηγεσία...

Ψηφιακό… διαβατήριο σε όσους έχουν εμβολιαστεί

Σε νέα εποχή περνούν τα αεροπορικά ταξίδια, υιοθετώντας νέους κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19Μετά το πάγωμα μηνών, τα αεροπορικά ταξίδια ετοιμάζονται να περάσουν...

Θρίαμβος για το εμβόλιο της Moderna!

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 94,5%, ενώ κανείς συμμετέχων δεν νόσησε βαριά!Αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του Covid-19 κατέθεσε η...

«Καταιγίδα» επίκαιρων ερωτήσεων από Ελ. Λύση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΜέΡΑ25

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την παράλληλη λειτουργία δύο συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, που προκάλεσε «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας,...

Λινού: Ανακριβείς οι αριθμοί των κρουσμάτων!

Επιβεβαίωση της κυριακάτικης δημοκρατίας για τη διπλή βάση επιδημιολογικών δεδομένων που υπονομεύει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγωνΠλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη...