Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Σχεδιασμός από Σαμαρά για ματ σε 4 κινήσεις!

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Το σημείο μηδέν είναι μεν η Σύνοδος Κορυφής, αλλά εκείνο που θα κρίνει τη συνέχεια είναι η αναμενόμενη επίσκεψη της τρόικας.

Η έκθεση που θα καταγράφει την πραγματική κατάσταση της χώρας, άσχετα με το πολιτικό πλαίσιο που θα καθοριστεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες, θα κρίνει τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Ηδη ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης και έχει ζητήσει να προχωρήσει ο σχεδιασμός σε τέσσερα επίπεδα.

1. Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που θα ξεκαθαρίσουν τον «μπούσουλα» της συνεργασίας των τριών.

2. Αλλαγές σε πρόσωπα που στελεχώνουν κρίσιμους τομείς της διοίκησης αλλά και των οργανισμών, που θα κληθούν να υλοποιήσουν τις νέες κυβερνητικές οδηγίες.

3. Κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων που θα σηματοδοτήσουν τη στρατηγική της κυβέρνησης. Τέτοια είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (αφού υπάρξει η απαραίτητη συνεννόηση με την Ε.Ε.), η ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο, αλλά και τα μέτρα που θα δείξουν την κοινωνική διάσταση της κυβέρνησης.

4. Το ξεκίνημα της μεταρρύθμισης με αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του είναι σαφής και ξεκάθαρη. Δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση -και κυρίως δεν πρέπει περάσει η λογική- του… χαλαρώματος. Αυτό θα είναι καταστροφικό τόσο για τον τόπο όσο και για την κυβέρνηση, καθώς θα σταλεί το λάθος μήνυμα. «Προχωρήστε» είναι το μήνυμα του κ. Σαμαρά, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί χρόνος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σαμαράς, ενώ αρχικά είχε αποφασίσει να έχει μία σύσκεψη το πρωί και μία το απόγευμα, έχει πυκνώσει τις επαφές του με τους συνεργάτες του, ώστε να ρολάρει η κυβερνητική μηχανή.

Παράλληλα βγήκε ήδη «κίτρινη κάρτα» στα στελέχη που έχουν αρχίσει το παιχνίδι των διαρροών, οι οποίες αδυνατίζουν το μήνυμα που έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς από την πρώτη στιγμή. Ακόμη και οι διαρροές που έγιναν και αφορούσαν το πότε ο πρωθυπουργός θα μπορέσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό έκαναν ζημιά, μια και θολώνουν την εικόνα σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ