Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Σχεδιάζουν και «κούρεμα» στα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο, όπως έκαναν κάποτε τα σινεμά, δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης στις επιχειρήσεις που καίγονται για ρευστό, ενώ δεν αποκλείεται και «κούρεμα» των επιχειρηματικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται, με στόχο να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες ασφυκτιούν και να ενισχυθούν η πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή από το υπουργείο Ανάπτυξης, «υπάρχουν παρκαρισμένα 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες από την ανακεφαλαιοποίηση, την ίδια ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Γι’ αυτό και πρέπει να δουλέψουμε κυβέρνηση και τραπεζίτες με κοινό στόχο, για να “αναπνεύσει” η πραγματική οικονομία και να αλλάξει η εικόνα στην αγορά». «Μοιάζει σαν να τρομάζουν ακόμη και να το αναφέρουν κάποιοι το ποσό που αντιστοιχεί στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα» συμπλήρωσε, παραθέτοντας τους στόχους της νέας πολιτικής ηγεσίας. Ωστόσο, πολλές εταιρίες θα κλείσουν, παραδέχονται στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι στόχος του νέου υπουργού είναι να καταρτιστεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο με συγκεκριμένους στόχους και ένα πλάνο επίσης συγκεκριμένο για τη μετακίνηση πόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Στόχος είναι να εκμεταλλευτούν τους καλοκαιρινούς μήνες για να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε από τον Σεπτέμβριο να μπορέσει να γίνει η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων. Ανάμεσα στα σχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης φαίνεται ότι είναι και οι αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα, ώστε αυτός να μην αποτελεί ψόγο για τις επιχειρήσεις, όπως αναφέρθηκε, αλλά να επαναφέρει τις επιχειρήσεις ως ενεργά στοιχεία στην οικονομία.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ