Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Σχέδιο σωτηρίας του ΠΑΣΟΚ με ληγμένη συνταγή

Το όραμα της Φώφης Γεννηματά με τους Κ. Σημήτη και Γ. Παπανδρέου. Ετοιμη να «τελειώσει» τον Βενιζέλο

Η Φώφη Γεννηματά επιμένει στο σχέδιο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, που θα συσπειρώσει την κατακερματισμένη Κεντροαριστερά με εκλογή προέδρου από τη βάση, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δέχεται σφοδρούς κλυδωνισμούς και «τελειώνει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχοντας ανοίξει την πόρτα επιστροφής στον Γιώργο Παπανδρέου.
«Προτείνω να βρεθούμε σε μια μεγάλη προγραμματική συνδιάσκεψη, όπου όλοι εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο, μια νέα διακήρυξη για αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα. Στη συνέχεια, να εκλεγεί επικεφαλής αυτής της παράταξης από τη βάση, από τους Ελληνες πολίτες που θεωρούν ότι εκφράζονται από αυτόν τον χώρο» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά σε ραδιοφωνική συνέντευξή της.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως τα κόμματα που θα συμμετάσχουν σε αυτή την παράταξη θα διατηρήσουν την αυτονομία, την ανεξαρτησία και την οντότητά τους, και εξήγησε ότι στη συνδιάσκεψη που έχει προτείνει θα συμμετέχουν τα κόμματα ανάλογα με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, «χωρίς να υπάρχει πλειοψηφία κάποιου για να μπορεί να καπελώσει τελικά τις εξελίξεις και να τις ελέγξει».

«Δεν πρόκειται για μια κίνηση στελεχών – αυτό προσπαθώ να αποφύγω. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν προσπαθεί κάποιος να κάνει ηγεμονικές κινήσεις. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε το “ΠΑΣΟΚ plus”» σημείωσε η κυρία Γεννηματά. Την πρόταση αυτή, ωστόσο, δεν βλέπουν θετικά το Ποτάμι, αλλά και ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οπως είπε η κυρία Γεννηματά, το επόμενο διάστημα θα συνομιλήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, «ελπίζοντας σε θετικό ρόλο από όλα τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ». Σε αυτά, ωστόσο, τα στελέχη δεν συμπεριέλαβε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που κινείται σε εντελώς διαφορετική γραμμή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ