Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Σε ποιες περιπτώσεις οφειλών η ΕΥΔΑΠ θα κόβει το νερό

Μόνο σε δύο περιπτώσεις γίνεται διακοπή νερού, όπως υποστηρίζει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ: Πρώτον, σε ακίνητα που κατοικούνται από τους ιδιοκτήτες τους και παρουσιάζουν υψηλή οφειλή, μεγαλύτερη των 500 ευρώ, η οποία κατά κανόνα έχει διαμορφωθεί σε βάθος χρόνου, καθώς και σε μισθωμένα ακίνητα τα οποία έχουν οφειλή μεγαλύτερη από 100 ευρώ.

Ειδικά αυτή η κατηγορία αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, μόνο το 0,5% των καταναλωτών της και αφορά κυρίως ασυνεπείς πελάτες, που δεν έχουν γνωστοποιήσει στην εταιρία τεκμηριωμένη αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει ότι «η διακοπή της υδροδότησης δεν γίνεται ποτέ απροειδοποίητα, καθώς έχει προηγηθεί τουλάχιστον μία ειδική επιστολή, που αποστέλλεται στην ταχυδρομική διεύθυνση του υδροδοτούμενου ακινήτου, ενώ για τους καταναλωτές που έχουν δηλώσει e-mail ή κινητό τηλέφωνο γίνεται ταυτόχρονη αποστολή μηνύματος e-mail ή SMS».

Αναφέρει δε ότι «έχει θεσπίσει το έκτακτο ειδικό τιμολόγιο, το οποίο από 1/7/2017 διπλασιάζει τη δωρεάν ποσότητα νερού για όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ παρέχει επιπλέον δωρεάν ποσότητα σε κάθε μέλος ΑμεΑ ενός τέτοιου νοικοκυριού. Επίσης, υλοποιείται ένα εξαιρετικά ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών, το οποίο έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους καταναλωτές, ενώ το τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα από το 2008».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ