Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Σήμερα στους λογαριασμούς το εισόδημα αλληλεγγύης!

Σήμερα θα πληρωθούν οι 44.928 δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για τον μήνα Νοέμβριο, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 το πρόγραμμα επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα, σε 700.000 δικαιούχους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ωστόσο, «στον αέρα» βρίσκεται η χρηματοδότηση του προγράμματος, καθώς το κονδύλι των 760.000.000 ευρώ θα πρέπει να αντληθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σε μια δύσκολη συγκυρία για το υπουργείο Οικονομίας, που πασχίζει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017.

Παράλληλα, λόγω του ΚΕΑ θα καταργηθούν από το επόμενο έτος τέσσερα προνοιακά επιδόματα, και συγκεκριμένα το επίδομα ένδειας, το επίδομα απροστάτευτων παιδιών, το επίδομα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και το επίδομα του ΟΑΕΔ για 5.500 νεοεισερχομένους στην αγορά εργασίας. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κυμαίνεται από 200 ευρώ τον μήνα για έναν ενήλικα έως 400 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των δήμων, ενώ εναλλακτικά θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα keaprogram.gr.

Για να λάβουν το ΚΕΑ οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
• Οριο εισοδήματος: Tο όριο ένταξης στο πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού. Για ένα άτομο, το εισόδημά του κατά τους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.200 ευρώ, ενώ για ένα τετραμελές νοικοκυριό το συνολικό εισόδημα πρέπει να είναι κάτω από 2.400 ευρώ.

• Περιουσιακά στοιχεία: Η φορολογητέα αξία των ακινήτων που ανήκουν σε πρόσωπο που υποβάλλει αίτηση ατομικά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια η αξία των ακινήτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 135.000 ευρώ. Η μέγιστη φορολογητέα αξία των ακινήτων για κάθε νοικοκυριό είναι 150.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ