Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Σκανδαλώδεις προσλήψεις εν μέσω απολύσεων

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Οι άνθρωποι τελικά δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Την ώρα που στέλνουν στην εργασιακή εφεδρεία χιλιάδες υπαλλήλους που δεν είναι αρεστοί στο «πράσινο» κράτος, συζητούν ενώπιον ενός πρωθυπουργού που απλώς προεδρεύει στο υπουργικό συμβούλιο για νέο κύμα προσλήψεων! Η απίστευτη αυτή πρόταση για προσλήψεις, που δεν προκάλεσε καμία αντίδραση στο υπουργικό, έγινε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, την ώρα που ο Α. Λοβέρδος συνέχιζε τον χαρτοπόλεμο με τον Βενιζέλο και ο κ. Παπανδρέου τα έβαζε, ως συνήθως, με τα ΜΜΕ που δεν τον εξυμνούν όσο θέλει για τις επιτυχίες του.

Ως κερασάκι του πολυπαιγμένου σόου, έπεσαν για άλλη μια φορά οι οδηγίες για την επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών, που δίνονται εδώ και δύο χρόνια.

Μπορεί να μην ανέφερε τον κ. Βενιζέλο ο Ανδρέας Λοβέρδος χθες, αλλά, εμμένοντας στις απόψεις που εξέφρασε στο άτυπο υπουργικό στη Θεσσαλονίκη, ισχυρίστηκε ότι «αναφέρθηκα στις τακτικές πολιτικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να πηγαίνει σε αυτές, αν προηγουμένως δεν έχει εκπληρώσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί ενώπιον των εταίρων της». Στο κάδρο, μάλιστα, έβαλε και άλλους, λέγοντας ότι δεν αναφερόταν μόνο στην τελευταία εμπλοκή με την τρόικα -φωτογραφίζοντας τον Ευ. Βενιζέλο-, αλλά και σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα τον Φεβρουάριο, όταν η τρόικα ανακοίνωσε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ., ή τον Απρίλιο, όταν ελήφθησαν νέα μέτρα παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Κόντρες πάντως αναμένεται να προκαλέσει και η προκλητική απόφαση για τη σύσταση νέου οργανισμού από τον Κώστα Σκανδαλίδη, για τον οποίο προβλέπονται 1.000 θέσεις εργασίας, όταν οι προγενέστεροι που συγχωνεύονται απασχολούσαν μόλις 760 εργαζομένους!

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε ξανά στην «καθοριστική μάχη» που δίνει η χώρα για να «κλειδώσει» η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, αυτή για την οποία έως πρόσφατα πανηγύριζε, κάλεσε τους υπουργούς του να λειτουργούν συλλογικά, να τηρούν τις δεσμεύσεις τους και να προβάλλουν θετικά τα αποτελέσματά τους (μάλλον έτσι βλέπει τα χαράτσια στα ακίνητα και την αύξηση του ΦΠΑ ο κ. Παπανδρέου). Αναφερόμενος στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, υποστήριξε ότι «με την ολοκλήρωση της θετικής αξιολόγησης από τους τρεις φορείς της τρόικας, δεν υπάρχει θέμα να μη στηριχθεί η Ελλάδα», μόνο που η αξιολόγηση δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου


Αποκεφάλισαν όλη τη στατιστική αρχή πλην του προέδρου (που θέλει η τρόικα)

Σε νέο θεσμικό ατόπημα, με παρεμβολή στο έργο ανεξάρτητης Αρχής, υπέπεσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας τροπολογία με την οποία θα καρατομηθούν όλα τα μέλη τής, υποτίθεται, ανεξάρτητης Στατιστικής Αρχής. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον πρόεδρο της Αρχής Α. Γεωργίου, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, είναι ο μόνος που είναι αποδεκτός από την τρόικα!

Λίγες μόνο ημέρες μετά την εξώθηση της προέδρου του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή Στ. Μπαλφούσια σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια, χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρενέβη (σ.σ.: ο νόμος, πάντως, του δίνει αυτό το δικαίωμα) και στην ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή, η οποία συστάθηκε διότι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η προηγούμενη μαγείρευε τα στοιχεία. Με μια ακόμα άκομψη επέμβαση, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι με τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή παύονται από τα καθήκοντά τους όλα τα μέλη της Αρχής, εκτός από τον πρόεδρο Α. Γεωργίου.

Αιτιολογώντας την απόφασή του χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αλλά και τον λόγο που διατηρεί στη θέση του τον κ. Γεωργίου και δεν… καρατομεί και αυτόν, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «παρατηρήθηκε πρόβλημα στις προσωπικές σχέσεις των μελών και δυστυχώς δεν επετεύχθη το αναγκαίο επίπεδο συνεργασίας. Επειδή ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είναι ένας φορέας εμπιστοσύνης και κύρους της EUROSTAT και του ΔΝΤ, αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε τώρα».

Την ώρα πάντως που οι φήμες ακόμα και στα «πηγαδάκια» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οργίαζαν ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία έχουν ξεφύγει και ο κ. Βενιζέλος θέλησε να προλάβει νέο φαινόμενο Μπαλφούσια, που θα καταγράφει την αλήθεια, οι δικαιολογίες του αντιπροέδρου μόνο πειστικές δεν φάνηκαν.


Παράθυρο και για μείωση συντάξεων

Δεν είχαν τελειωμό τα παχιά λόγια και οι βερμπαλισμοί του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το νέο χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Στην ίδια συνεδρίαση, ο αναπληρωτής υπουργός Φ. Σαχινίδης άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, στο πλαίσιο των αλλαγών που φέρνει το νέο μισθολόγιο…

Στην προσπάθειά του να πείσει τα μέλη της επιτροπής, που επίμονα ζητούσαν εξηγήσεις για το νέο χαράτσι, ο υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει ασφάλιστρο κινδύνου για τις περιουσίες, υπονοώντας ότι έτσι θα γλιτώσουμε από τη χρεοκοπία, ενώ έκανε λόγο για δίκαιο και αναλογικό μέτρο (!).

Ως άλλος δρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ, ωστόσο, τόνισε ότι και του ίδιου δεν του αρέσει που το νέο χαράτσι θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ, αλλά «δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς». Δίνοντας μάλιστα στίγμα για το τι περιμένει τους Ελληνες το επόμενο διάστημα, έκανε λόγο για δύο μήνες υπερέντασης. Σε υπερένταση πάντως χθες μόνο ο ίδιος ήταν, καθώς, χωρίς να υπάρχει λόγος, σήκωσε τους τόνους και στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία και τα ΜΜΕ, επειδή προβάλλουν την άσχημη κατάσταση και επιτείνουν, κατ’ αυτόν, το κλίμα αναξιοπιστίας.

Οι απαντήσεις όμως των αναπληρωτών τομεαρχών Οικονομίας της Ν.Δ. τον έκαναν να χάσει τη λαλιά του.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι, αν η κυβέρνηση δεν είχε χάσει 1 δισ. ευρώ από τις αποδείξεις και αν το 2010 είχε καταφέρει να συλλάβει μόνο το 10% από τη φοροδιαφυγή, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αυτό το χαράτσι. Ο κ. Σταϊκούρας πολύ απλά χρησιμοποίησε τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου για να δείξει ότι το 2009, επί Κ. Καραμανλή, τα έσοδα του κράτους ήταν περισσότερα από όσα εισέπραξαν φέτος οι υπηρεσίες του κ. Βενιζέλου.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης: «Πάμε ολοταχώς για 10.000 νεκρούς»

Δεν υπήρξε ποτέ «συστηματική επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας. Απαιτούνται, άμεσα, μαζικά τεστ» υποστηρίζειΡεπορτάζ Κέλλυ ΦαναριώτηΣενάριο τρόμου που θέλει τη χώρα μας να θρηνεί ακόμα...

10 χρόνια «δημοκρατία» – Συλλεκτικό λεύκωμα «Περί Τύπου ο λόγος» (video)

Μην χάσετε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» (06/12/2020):Tην Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, η «δημοκρατία» γιορτάζει τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της, προσφέροντας στους αναγνώστες της για πρώτη φορά...

Ασυναρτησίες Πέτσα για το παράλληλο σύστημα!

Δεν απάντησε σε ερώτηση της δημοκρατίας και παρέπεμψε σε αναλύσεις του Αρκουμανέα και... απροσδιόριστες ανακοινώσειςΕμφανής ήταν η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην...

Μισόλογα για το σκάνδαλο με τα rapid tests

Καμιά απάντηση για τις καταγγελίες-φωτιά. Σε πανικό η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις αποκαλύψεις της δημοκρατίαςΣάλο προκάλεσε και η νέα αποκάλυψη της «δημοκρατίας» -μετά...

Η γιγαντιαία επιχείρηση εμβολιασμού στη Βρετανία

Σε πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες των κρατών, τη στιγμή που τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ «βγαίνουν μπροστά»Τα όπλα -φαίνεται πως- υπάρχουν. Κι αυτό που...