Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Σκλαβενίτης: 500.000.000 ευρώ για τη διάσωση Μαρινόπουλου

Περίπου 500.000.000 ευρώ θα απαιτηθούν για τη διάσωση της «Μαρινόπουλος», σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης που έχει καταθέσει η «Σκλαβενίτης». Το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

Από αυτό το μισό δισεκατομμύριο ευρώ που απαιτείται για τη διάσωση της «Μαρινόπουλος», τα 360.000.000 ευρώ θα προέλθουν από δάνειο που θα λάβει η νέα εταιρία με εγγύηση της «Σκλαβενίτης». Εκτός από το δάνειο που θα λάβει η νέα εταιρία με εγγύηση της «Σκλαβενίτης», η τελευταία θα βάλει 125.000.000 ευρώ «φρέσκο» χρήμα.

Με βάση τραπεζικές πηγές, το σχέδιο διάσωσης της «Μαρινόπουλος», που έχει καταθέσει η «Σκλαβενίτης», περιλαμβάνει «κούρεμα» οφειλών προς τους προμηθευτές της χειμαζόμενης αλυσίδας της τάξης του 40%-50%.

Σε ό,τι αφορά πάντως το υπόλοιπο ποσό των οφειλών προς τους προμηθευτές, αυτό θα πληρωθεί άμεσα και σε μετρητά. Η καταβολή οφειλών προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα γίνει χωρίς «κούρεμα».

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει τη διατήρηση των εργαζομένων της χειμαζόμενης αλυσίδας «Μαρινόπουλος» (υπολογίζονται σε πάνω από 11.000 άτομα) και όλου του δικτύου και αλλαγή του brand στο δίκτυο καταστημάτων από Μαρινόπουλος σε Σκλαβενίτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ