Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Σκόπια: Αντιδράσεις Αλβανών μουσουλμάνων για τοποθέτηση Σταυρού σε δήμο

Με απόφαση του δήμου της πόλης Μπούτελ (Бутел) στη νότια ΠΓΔΜ τοποθετήθηκε ένας γιγάντιος σταυρός που προκάλεσε τη μήνι του αλβανικού (μουσουλμανικού) στοιχείου.

Η τοποθέτηση ενός μεγάλου σταυρού στο δήμο Μπούτελ, του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, έγινε αντικείμενο αντιδράσεων από το αλβανικό μουσουλμανικό μέρος του πληθυσμού της πόλης. Οι Αλβανοί σύμβουλοι του κόμματος DUI, χαρακτήρισαν ως παράνομο και επικίνδυνο τον Σταυρό στα όρια του Δήμου.

«Είναι μια προκλητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να φτιάξουν ένα γιγάντιο σταυρό μέσα στα όρια του δήμου μας που είναι πολυεθνικό και πολυθρησκευτικός», είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στο αλβανικό κόμμα DUI, των Σκοπίων.

Η ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως «αντι-αλβανική ενέργεια» με το δεδομένο ότι μόνο περί το 50% του πληθυσμού του δήμου είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Οι Αλβανοί σύμβουλοι (μουσουλμάνοι το θρήσκευμα) ζητούν την απόσυρση του σταυρού.

« Για άλλη μια φορά δημόσια ζητούμε από το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Μπούτελ να επανεξετάσουν σοβαρά αυτήν την παράνομη και επικίνδυνη απόφαση της πλειοψηφίας που είναι πρόκληση για τους μη Ορθόδοξους πολίτες του δήμου. Διαφορετικά θα φέρουν την ευθύνη για όποια αρνητική διαφοροποίηση παρουσιασθεί στις διεθνικές και διαθρησκευτικές σχέσεις στο Δήμο», δήλωσαν εγγράφως οι μουσουλμάνοι σύμβουλοι του Δήμου.

πηγή: agioritikovima.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ