Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Σοκάρει η προανακριτική απολογία του πατέρα «κτήνους»

Περιγράφει δίχως κανένα δισταγμό και με τον πλέον ψυχρό τρόπο τον τεμαχισμό της άτυχης τετράχρονης

Ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία το 48ωρο της φρίκης, στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, που περιέγραψε στην προανακριτική απολογία του ο πα-τέρας Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ, ο οποίος τεμάχισε την τετράχρονη Αννυ. Ο παιδοκτόνος ισχυρίστηκε ότι λίγες μέρες πριν από τη Μεγάλη Παρασκευή το κοριτσάκι φαινόταν άρρωστο, κάτι που παρατήρησε και ο φίλος του Νικολάι, τον οποίο φιλοξενούσε. Ο ίδιος αναφέρει ότι βρήκε το παιδί νεκρό δίπλα του, στο κρεβάτι, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

«Πήρα το κορμάκι»

Στη συνέχεια της απολογίας του, ο 27χρονος περιγράφει σκηνές που δεν χωράει ανθρώπου νους: «Το πρωί του Σαββάτου (…) πήρα το κορμάκι του από τον καναπέ, το μετέφερα στο μπάνιο και το έβαλα μέσα σε μια πράσινη μεγάλη λεκάνη. Πήγα στην κουζίνα, πήρα ένα μεγάλο μαχαίρι που είχα και επέστρεψα στο μπάνιο. Εκεί, πρώτα έκοψα το κορμάκι της ακριβώς στη μέση. Αφού το έκοψα, πήρα μια άλλη λεκάνη και πήρα το κάτω μέρος του κορμιού της. Μετά, πήρα τη λεκάνη με το κάτω μέρος του κορμιού της και το έβαλα στο χολ (…) Εκεί, έκοψα με το μαχαίρι τα ποδαράκια του παιδιού στο ύψος των αστραγάλων. Καθώς έκοβα τα πέλματα, λίγο πριν κοπούν εντελώς, τα τραβούσα για να ξεκολλήσουν και από αυτή την πίεση πεταγόταν αίμα και πιτσιλούσε τον τοίχο. Τα έκοψα και τα άφησα στη λεκάνη μαζί με τον άλλο κορμό. Γύρισα στο μπάνιο και από τον πάνω κορμό, που ήταν μέσα στη λεκάνη που σας είπα, έκοψα τα δυο χεράκια στο ύψος των καρπών.

Στη συνέχεια πήρα τις δυο παλάμες και τις δυο πατούσες και τις πήγα στο δωμάτιο που κοιμόμουν, τα ακούμπησα πάνω σε ένα χαλί γκρι και άρχισα με το μαχαίρι να τα κόβω σε πολύ μικρά κομματάκια. Αυτό το έκανα για να φαίνεται σαν κρέας ζώου. Οταν τελείωσα, τα έβαλα σε πολύ μικρές σακούλες και τα πήγα στο ψυγείο. Θέλω να σας πω ότι έβρασα ρύζι και το ανακάτευα μέσα στις σακούλες με το κρέας, για να μην μπορεί να καταλάβει κάποιος τι έχει μέσα. Μετά, γύρισα στο χολ, άνοιξα με το μαχαίρι το κρέας από τα πόδια, στο ύψος των μηρών, έβγαλα το κόκκαλο από μέσα και το έβαλα σε ξεχωριστή σακούλα. Εκεί, στο χολ, έκοψα το κρέας των δυο ποδιών σε μικρά κομματάκια, τα έβαλα σε ξεχωριστές σακούλες και τα έβαλα και αυτά στο ψυγείο, μαζί με τα υπόλοιπα. Επειδή δεν άντεχα να κόψω τα γεννητικά της όργανα, αναγκάστηκα να τη βάλω σε μια κατσαρόλα και να την βράσω σε νερό».

Ο 27χρονος αναφέρει ότι, κάποια στιγμή, πέρασε ο Νικολάι από το σπίτι για να του αφήσει ναρκωτικά και προσπάθησε να τον διώξει. Οταν ο φίλος του έφυγε, συνέχισε το φρικιαστικό έργο του:

Σε σακούλα

«Γύρισα στο μπάνιο, έκοψα τα χεράκια της από το ύψος των ώμων (…) Τον πάνω κορμό της μαζί με το κεφαλάκι της τα έβαλα σε μια σακούλα και τα τοποθέτησα δίπλα σε μια ντουλάπα στην κουζίνα. (…) Την Κυριακή του Πάσχα, μόλις ξύπνησα, πήρα από την κουζίνα το κεφαλάκι και τον πάνω κορμό της μικρής, το μετέφερα στο μπάνιο και το έβαλα σε μια λεκάνη. Εκεί, επειδή δεν μπορούσα να βλέπω το προσωπάκι της, με ένα σουγιαδάκι που ανοίγει και κλείνει αφαίρεσα το δέρμα από το προσωπάκι της για να μη μου θυμίζει το πρόσωπο της μικρής. Στη συνέχεια έκοψα το κεφαλάκι της από τον λαιμό και το έβρασα σε κατσαρόλα για να μου είναι πιο εύκολο να το κόψω σε μικρά κομματάκια και να το ανακατέψω με ρύζι».

Ερευνα για τα σχόλια στο Internet

Μετά τους άθλιους χαρακτηρισμούς σε βάρος του νεκρού φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη από χρήστες του διαδικτύου, που εντοπίστηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί νέα έρευνα για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τη μνήμη της τετράχρονης Αννυ, αλλά προέβησαν σε εμετικά σχόλια για τον φρικαλέο τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της από τον ίδιο της τον πατέρα.
Υπήρξαν περιπτώσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook και το twitter, όπου κάποιοι έκαναν σχόλια ακόμα και υπέρ του παιδοκτόνου ή «αστειεύονταν» με τον τρόπο που εξαφάνισε το σώμα του παιδιού του ο 27χρονος Βούλγαρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη έχει ήδη εντοπίσει τα ψηφιακά ίχνη τουλάχιστον τεσσάρων σχολιαστών, όμως η έρευνα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλοι που θα εντοπιστούν. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν, σε κάποιες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί είναι ότι κάποιοι «κατέβασαν» εγκαίρως τα σχόλια αυτά, προτού ολοκληρωθεί ο εντοπισμός των ψηφιακών ιχνών τους.

Φυλακές Κέρκυρας: Στην απομόνωση με ηλεκτρονικά «μάτια»

Τι λέει για τον Μπακαρτζίεβ (και τον Δουρή) ο υπαρχιφύλακας

Στο πειθαρχείο των Φυλακών Κέρκυρας κρατείται, από την Πέμπτη το μεσημέρι, ο 27χρονος Στάνισλαβ (Σάββας) Μπαγκατζίεβ, ο πα-τέρας που με ανατριχιαστικό τρόπο δολοφόνησε και εξαφάνισε το πτώμα της τετράχρονης κόρης του. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ενωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, υπαρχιφύλακα Μανώλη Κουλούρη, ο παιδοκτόνος βρίσκεται σε ειδικό χώρο κράτησης που διαθέτει οκτώ κελιά.

«Το ένα εξ αυτών είναι αυτό όπου κρατείται ο συγκεκριμένος. Στα υπόλοιπα υπάρχουν κρατούμενοι για εντελώς διαφορετικούς λόγους, ήτοι για πειθαρχικά παραπτώματα που έχουν διαπράξει μέσα στη φυλακή. Είναι μόνος του και δεν μπορεί να έρθει σε οπτική ή σε άλλη επαφή με συγκρατουμένους του. Ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει ότι κρατείται με τραβεστί» τονίζει ο σωφρονιστικός υπάλληλος, επισημαίνοντας ότι παρακολουθείται σε 24ωρη βάση με ηλεκτρονικά μέσα.

Ο κ. Κουλούρης επισημαίνει ότι, σε ανθρώπινο επίπεδο, μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει τον παιδοκτόνο σχετικά με το φρικιαστικό έγκλημα, και -όπως τονίζει- ο 27χρονος αρνήθηκε ότι το διέπραξε, υποστηρίζοντας ότι το έκανε μπροστά του ο φίλος του!
«Πάντως, είναι μια χαρά στην υγεία του. Δεν ξέρω τι ακούγεται προς τα έξω σε σχέση με το κατά πόσο είναι χρήστης, εμένα όμως μου φαίνεται μια χαρά στην υγεία του.
Το μόνο που ζήτησε, όπως ενημερώθηκα, ήταν φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αν δεν εξεταστεί από ψυχίατρο» τονίζει ο σωφρονιστικός υπάλληλος. Παράλληλα, ο κ. Κουλούρης διαψεύδει ότι ο 27χρονος Βούλγαρος κρατείται στο κελί όπου βρισκόταν ο Μανώλης Δουρής, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα κελιά, τα οποία υφίστανται από τότε που δομήθηκε η φυλακή, και κρατείται στον ίδιο χώρο του πειθαρχείου, όχι όμως και στο ίδιο κελί».

Τι κατέθεσαν οι γονείς της Ντιμιτρίνα

Πριν από την απολογία της Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας βρέθηκαν οι γονείς της κατηγορουμένης, προκειμένου να καταθέσουν για την προσωπικότητά της και τις οικογενειακές τους σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς της 25χρονης αναφέρθηκαν στη σχέση της κόρης τους με τον 27χρονο παιδοκτόνο, τονίζοντας ότι οι ίδιοι δεν τον ενέκριναν.
Αν και υποστήριξαν ότι η κόρη τους αγαπούσε πολύ το παιδί της, επέκριναν την επιλογή της να αφήσει την τετράχρονη Αννυ, έστω και προσωρινά, στην οικογένεια του 27χρονου παιδοκτόνου, για τον οποίο αναφέρθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς.
Επισημαίνεται ότι μέχρι και πριν από λίγο διάστημα η μικρή Αννυ έμενε με τον παππού και τη γιαγιά της στη Βουλγαρία και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το φρικτό τέλος της. Εν τω μεταξύ, αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η γυναίκα που παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και έκανε ψεύτικες καταγγελίες για την υπόθεση της Αννυ.

Μπλέκει και τον φίλο τού φονιά η μητέρα της Αννυς

Ο ύποπτος ρόλος του Νικολάι, μάρτυρα-κλειδί στην υπόθεση

Για πιθανή εμπλοκή του Βούλγαρου φίλου του 27χρονου παιδοκτόνου, Νικολάι, στην εξαφάνιση του άψυχου σώματος της τετράχρονης Αννυ έκανε λόγο η 25χρονη μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, η 25χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα για την κακουργηματική κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η μητέρα της Αννυ αντιμετωπίζει και το πλημμέλημα της ψευδορκίας. Η κατηγορουμένη στο ξεκίνημα της απολογίας της παρέδωσε στην ανακρίτρια υπόμνημα, όπου αρνήθηκε κατηγορηματικά πως γνώριζε το τραγικό τέλος της κόρης της και ότι προσπάθησε να συγκαλύψει οποιαδήποτε φρικιαστική πράξη του βιολογικού πατέρα του παιδιού της.

«Δεν ήξερα τίποτα για την τύχη του παιδιού μου» ανέφερε η 25χρονη στο υπόμνημά της και, λίγο αργότερα, φέρεται ότι επανέλαβε στο ανακριτικό γραφείο πως «δεν έχω καμία ανάμιξη. Αφήστε με να κάνω τα σαράντα του παιδιού μου».
Αναφερόμενη στο ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε με τον 27χρονο στη Βουλγαρία, υποστήριξε ότι εκ των υστέρων κατάλαβε πως είχε σκοπό να εξασφαλίσει τη σιωπή του Νικολάι. «Δεν ξέρω πώς, αλλά όλα αυτό δείχνουν…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη, για το ενδεχόμενο ο Νικολάι να εμπλέκεται στην εξαφάνιση του πτώματος, τόνισε ότι «το Σάββατο 2 Μαΐου, μίλησα με τον Σάββα και επέμεινα να μου δώσει στο τηλέφωνο τον Νικολάι, γιατί είχα υποψίες ότι είχε σχέση με την εξαφάνιση του παιδιού. Ο Νικολάι με καθησύχασε, λέγοντάς μου πως δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά, αν ακούσω και τίποτα, να μη στενοχωρηθώ. Αφού έμαθα από την Αστυνομία τι είχε συμβεί, δεν αποκλείω ο Νικολάι να είχε συμμετοχή και στην εξαφάνιση του πτώματος».

Μάλιστα, η 25χρονη υποστήριξε ότι άφησε το κοριτσάκι της προκειμένου να το κρατήσει η πεθερά της, τονίζοντας πως «δεν ενέκρινε τη δουλειά που έκανα, αλλά τα λεφτά που της έδινα ήταν καλά», ενώ φέρεται ότι πρόσθεσε πως ο 27χρονος της είπε πως «πήρε το παιδί από τη μάνα του, όταν τσακώθηκε μαζί της, επειδή εκείνη πούλησε το τάμπλετ του παιδιού για να πάρει τσιγάρα».

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ