Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Σοβαρά προβλήματα με το μέρισμα! Γιατί μπλοκάρουν χιλιάδες αιτήσεις

Τα SOS στις αιτήσεις για το μέρισμα! 
Μεγάλη ταλαιπωρία των δικαιούχων λόγω των τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα! Πότε πιστώνονται στην τράπεζα τα ποσάΡεπορτάζ
Νάσος Χατζητσάκος

Μετ’ εμποδίων και τεχνικών σφαλμάτων εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Ηδη έχουν εγκριθεί 526.000 από τις περισσότερες από 914.000 αιτήσεις, που είχαν υποβληθεί έως χθες το μεσημέρι. Ωστόσο λόγω λαθών του συστήματος κάποιοι θα πρέπει να υποβάλουν ξανά διαδικτυακά τα αιτήματά τους.

Οσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, αλλά οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν διαμένουν μόνιμα στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια (!), θα πρέπει να μπουν ξανά στην πλατφόρμα (koinonikomerisma.gr) και να υποβάλουν εκ νέου αίτημα. 

Οπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Ταγάρης, το σύστημα παρουσιάζει κάποια τεχνικά σφάλματα, τα οποία καθημερινά αντιμετωπίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων ήταν κατά διαστήματα εκτός λειτουργίας από το Σάββατο 8 μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 9 Νοεμβρίου. Από τις αιτήσεις που απορρίφθηκαν, το 24% «κόπηκε» λόγω εισοδήματος, το 17% λόγω διαμονής (εδώ εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα τεχνικά λάθη) και το υπόλοιπο για μη πλήρωση των λοιπών προϋποθέσεων.

Σε όσους υποβάλουν αίτηση έως και την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και εγκριθεί, το κοινωνικό μέρισμα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και στη συνέχεια. Οσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1 Πρέπει να επιβεβαιωθεί ο ΑΜΚΑ και να γίνει αποδοχή στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται.

2 Στην επόμενη σελίδα εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία, περιουσιακά στοιχεία και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού.

3 Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) του δικαιούχου ή συνδικαιούχου.

4 Σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, απαιτείται η συγκατάθεσή τους μέσω κωδικών TAXISnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ.

5 Στη συνέχεια εμφανίζεται η πληροφορία σε σχέση με το κατά πόσο ο δικαιούχος πληροί ή όχι τα κριτήρια.

6 Για να καταστεί και τυπικά δικαιούχος πρέπει να πατήσει το κουμπί «Εγκριση – Συναίνεση».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ