Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Στα ολοήμερα σχολεία και οι μαθητές από τρίτεκνες οικογένειες

Δικαίωμα εγγραφής και σε παιδιά που φιλοξενούνται στην Ελλάδα

Δικαίωμα εγγραφής στα ολοήμερα σχολεία αποκτούν για πρώτη φορά και οι μαθητές που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την έγκαιρη προετοιμασία των δημοτικών σχολείων και την εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος την επόμενη διδακτική χρονιά.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι στα ολοήμερα δημοτικά μπορούν να εγγραφούν, χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά, παιδιά οικογενειών που διαμένουν σε Κέντρα ή Δομές Φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τα οποία φοιτούν σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν είναι ενταγμένα στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων που ήδη λειτουργούν στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, στα δημοτικά σχολεία κάθε μάθημα διδάσκεται από έναν μόνο εκπαιδευτικό, κλάδου δασκάλων, ή από έναν εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας, όταν πρόκειται για μαθήματα ειδικοτήτων. Τα διδακτικά αντικείμενα που μπορούν να διδάξουν όσοι ανήκουν στον κλάδο δασκάλων είναι Θρησκευτικά, Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Μελέτη Περιβάλλοντος, Γεωγραφία, Φυσική, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Ευέλικτη Ζώνη, ενώ η Αισθητική Αγωγή, η Φυσική Αγωγή και η Ξένη Γλώσσα ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Στην εγκύκλιο τονίζεται πως όλοι οι διδάσκοντες, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών και των υποδιευθυντών, οφείλουν να τηρούν το προβλεπόμενο ωράριο.
Τέλος, διευκρινίζεται πως στα ολοήμερα η ώρα της σίτισης εντάσσεται στην παιδαγωγική διαδικασία και θεωρείται διδακτική ώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ