Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Στα «όπλα» η Ομογένεια για την μητέρα Ελλάδα!

Η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ σηκώνει τα μανίκια και ορθώνει το ανάστημά της ενάντια στην ελληνική κρίση, στο πλευρό των δοκιμαζόμενων αδελφών της. Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, με εγκύκλιό του προς την ομογένεια, ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού ταμείου στην Αρχιεπισκοπή με την επωνυμία Ταμείο Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό». Ο προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική τονίζει στη σχετική εγκύκλιό του ότι η ανταπόκριση στο κάλεσμα για έρανο πρέπει να είναι άμεση και γενναιόδωρη. «Η οικονομική κρίση που έχει κλυδωνίσει την Ευρώπη και επηρέασε βαθιά την Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις όπου η ταλαιπωρία των αθώων και η δοκιμασία των απλών ανθρώπων καλεί προς άμεση και ουσιαστική βοήθεια. Οι οικογένειες πολλών εξ ημών έχουν ρίζες στην Ελλάδα και πολλοί από μας έχουμε συγγενείς και φίλους, οι οποίοι βιώνουν τη στέρηση, φαινόμενο που έχει να παρουσιασθεί στη χώρα αυτή από τη σκληρή εποχή της Κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος και επισημαίνει ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να παρασχεθεί μέσω άξιων εμπιστοσύνης ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών που συνδέονται με την Εκκλησία.

Την ίδια στιγμή, η ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» αναδημοσιεύει άρθρο του συγγραφέα Νίκου Γκατζογιάννη (γνωστού από το βιβλίο του «Ελένη») από το περιοδικό «Town & Country», ο οποίος καλεί τους Ελληνες εφοπλιστές να πράξουν το καθήκον τους, τιμώντας την ελληνική σημαία που φέρουν τα πλοία τους. «Από την εποχή του Ομήρου, η τύχη της Ελλάδας εξαρτιόταν από τη θέληση των ναυτικών. Τι κάνουν, όμως, οι εφοπλιστές της σύγχρονης εποχής, που κατέχουν το 15% του παγκόσμιου στόλου, για να σώσουν τη χώρα της οποίας τη σημαία φέρουν στα πλοία τους; Μπορούν οι μεγιστάνες της ναυτιλίας να διασώσουν τη γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού για μια ακόμη φορά;»

Προγράμματα παροχής βοήθειας, κυρίως για αποστολή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού σε ομάδες Ελλήνων που έχουν άμεση ανάγκη, ανακοίνωσε η Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση (ΑΧΕΠΑ), η παλαιότερη και μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι εξετάζονται διάφοροι τρόποι ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών στη χώρα μας και η αποστολή βοήθειας να είναι αποτελεσματική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ