Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Στελέχη με… ευχέρεια στα ελληνικά ζητεί το ΤΧΣ

Τραπεζικά στελέχη με εμπειρία και άπταιστη γνώση αγγλικών, αλλά όχι απαραιτήτως και ελληνικών, αναζητεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της εκτελεστικής επιτροπής του. Πρόκειται για άλλη μια γλαφυρή απόδειξη του αφελληνισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και της μεταβίβασης του ελέγχου του στα χέρια των δανειστών της χώρας μας και των εκλεκτών τους. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιοποιήθηκε χθες, η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι μεταξύ των απαραίτητων προσόντων για τον νέο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου, ενώ «ευχέρεια στα ελληνικά θα θεωρηθεί πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν»! Ακριβώς το ίδιο ισχύει, βεβαίως, και για τις υπόλοιπες θέσεις-κλειδιά του ΤΧΣ, όπως αυτή του διευθύνοντος συμβούλου, για τις οποίες εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τον περασμένο μήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 7 Οκτωβρίου. Η επιτροπή επιλογής θα καταλήξει σε μια λίστα υποψηφίων και τον διορισμό θα αποφασίσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η διάρκεια του διορισμού δεν θα υπερβαίνει τις 30 Ιουνίου 2020.

Εκτός από πανεπιστημιακό πτυχίο, «ιδανικά σε οικονομικά, χρηματοοικονομικά ή διοίκηση επιχειρήσεων», οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν «επαρκή επαγγελματική εμπειρία με αποδεδειγμένο, επιτυχημένο ιστορικό στον χρηματοοικονομικό τομέα, ευρύτητα επιχειρηματικού πνεύματος, επιτυχημένο ιστορικό ως αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι ή υψηλόβαθμα στελέχη (C-Suite Executive) σε αντίστοιχη χρηματοοικονομική εταιρία ή οργανισμό». Επίσης, «εμπειρία και έκθεση σε διεθνές περιβάλλον και εμπειρία σε ελεγκτικά, νομικά και ρυθμιστικά θέματα θα θεωρηθούν πλεονεκτήματα». Μεταξύ άλλων, ζητούνται ακόμα «ιστορικό επιτυχημένων επιχειρηματικών αποφάσεων και αποδεδειγμένη εμπειρία βέλτιστων πρακτικών», «άριστες διοικητικές ικανότητες» και «επιβεβαιωμένη ανεξαρτησία από οργανισμούς, συστημικές τράπεζες, κυβερνήσεις και δανειολήπτες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ