Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Στέλνουν και παρέα στην Τίνα

Εχει και το θράσος όρια. Τουλάχιστον σε «κανονικές συνθήκες», γιατί σε συνθήκες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ τέτοιες αξιώσεις αποτελούν ψιλά γράμματα.

Προ μηνών ακόμα, η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει τη «μετάθεση» της τέως υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη στο Παρίσι, αναλαμβάνοντας καθήκοντα πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, με αστρονομικές αποδοχές και αντίστοιχες παροχές (πολυτελές σπίτι, αυτοκίνητο, σοφέρ, μάγειρας κ.λπ.). Η θέση τής δόθηκε ασφαλώς «χαριστικά» και για αποκατάσταση προφανώς του τραύματος το οποίο υπέστη από την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, καθώς ούτε τα τυπικά προσόντα είχε ούτε εκλήθη άλλωστε να αποδείξει ότι τα έχει, δεδομένου ότι ουδέποτε εξεδόθη προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης. Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά δεν αρκούν για «να ξοφλήσει τα χρέη του» προς την πάλαι ποτέ «κηπουρό» του και διαχρονικά «καλή φίλη» της οικογένειάς του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ετσι, η κυρία Μπιρμπίλη φέρεται να ζητά τώρα και… παρέα εκεί στην ξενιτιά. Συγκεκριμένα, ζητά ως «σύμβουλό της» (sic) την πρώην διευθύντριά της στο υπουργείο Ζωή Παπαδάκη, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν έχει ειδικές γνώσεις και δεν μιλά ξένες γλώσσες.

Ειδικότερα, με έγγραφό του με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2011, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννης Δρυμούσης καλεί την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες «για τη δέσμευση των αναγκαίων πιστώσεων (έξοδα μετακίνησης, μεταφοράς οικοσκευής, εγκατάστασης, καθώς και του επιδόματος αλλοδαπής) για την απόσπαση της κυρίας Ζωής Παπαδάκη, μονίμου υπαλλήλου με βαθμό Α΄ του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ, με βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Α΄ Τάξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα επιδόματα και τα έξοδα για την ομαλή, όσο και ακάματη μετακόμιση της κυρίας Παπαδάκη στο Παρίσι ζητείται να εγκριθούν ακριβώς την περίοδο που στην Ελλάδα η όλη δημόσια συζήτηση κινούνταν γύρω από την ανάγκη εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας αρκούσαν για τρεις εβδομάδες ακόμα, και διαφορετικά η κυβέρνηση θα καλούνταν στα μέσα Οκτωβρίου να κηρύξει στάση πληρωμών, ήτοι να σταματήσει να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις. Προφανώς όμως «λεφτά υπήρχαν» για να πληρώνονται όσοι διορίζονται αδιακρίτως από εκείνους που θεωρούν τη Διοίκηση τσιφλίκι τους, απαλλάσσοντας βεβαίως παράλληλα από την γκρίνια τον κ. Παπανδρέου…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ