Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Στη Μάλτα για τη στήριξη της Κεντροδεξιάς!

Ταξίδι-αστραπή στη Μάλτα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με στόχο να πείσει τους «ομογάλακτους» της Κεντροδεξιάς για την αναγκαιότητα να εκταμιευτεί άμεσα η δόση των 31,5 δισ.

Ο κ. Σαμαράς θα είναι κεντρικός ομιλητής στη συνεδρίαση του ΕΛΚ με θέμα «Η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη – Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ενωση», ενώ παράλληλα θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Lawrence Gonzi. Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αναφερθεί στην ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. αλλά και στις μεγάλες θυσίες που κάνει εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε ότι έως το τέλος του μήνα η Ελλάδα θα έχει πάρει τη δόση των 31,5 δισ. και από κει και πέρα γίνεται προσπάθεια για περισσότερα χρήματα ώστε να υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ.

Παράλληλα ο κ. Κεδίκογλου έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι: «Ο κ. Τσίπρας στενοχωριέται για τα όσα πετυχαίνει η κυβέρνηση. Στενοχωριέται που η Ελλάδα πετυχαίνει».

Τέλος, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, πρέπει να γίνουν έως το τέλος του μήνα τα παρακάτω:

– Ανακοίνωση των σταδίων αλλαγής του φορολογικού συστήματος, αφού εγκριθεί από την τρόικα.

– Μεταφορά 40 ακινήτων στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

– Ολοκλήρωση σχεδίων διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού σε δύο υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος).

– Δημοσίευση του προγράμματος αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς προμηθευτές και επιστροφών φόρων.

– Ενίσχυση της εποπτείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, με την παροχή «βέτο» στο υπουργείο Οικονομικών για δαπάνες άλλων υπουργείων.

– Μετάθεση 30 υπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ για να απασχολούνται με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

– Να καταστεί λειτουργική η αρχή δημόσιων προμηθειών.

– Ορισμός επιβλέπων του συντονισμού των υπουργείων.

– Ανανέωση του πλάνου για την ηλεκτρονική πλατφόρμα προμηθειών.

– Η δημιουργία σχεδίου για την ανάπτυξη Κέντρου Διαχείρισης Αγορών στο Δημόσιο.

– Η κατάρτιση προσχεδίου για την απελευθέρωση επαγγελμάτων.

– Αποσύνδεση των κατώτατων αμοιβών των δικηγόρων, με Προεδρικό Διάταγμα.

– Προώθηση της νομοθεσίας για τα επαγγελματικά προσόντα.

– Διαχωρισμός του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου.

– Υποβολή σχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει αποεπένδυση σε λιγνίτες και υδροηλεκτρικά και διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ