Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Στην εφορία για τα λάθη στο χαράτσι

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Στις εφορίες και όχι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι σε περίπτωση που τους έχει καταλογιστεί λανθασμένα το ειδικό τέλος ακινήτων, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου ακινήτου ώστε να τους διαγραφεί το ληξιπρόθεσμο χρέος.

Πολλοί φορολογούμενοι, που λανθασμένα υπήχθησαν στον φόρο (του 2011), προσήλθαν στη ΓΓΠΣ ζητώντας τη διαγραφή του χρέους, το οποίο πρέπει να επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο διευκρίνισε ότι, στις περιπτώσεις που έχει βεβαιωθεί ποσό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων σε πρόσωπο μη υπόχρεο, θα πρέπει ο φορολογούμενος να προσέρχεται στην αρμόδια εφορία και όχι στη ΓΓΠΣ και να προσκομίζει οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο, προκειμένου να υποδείξει τον υπόχρεο στον φόρο ή επικαρπωτή του ακινήτου, ώστε το χαράτσι να βεβαιωθεί σε αυτόν που πραγματικά πρέπει να βεβαιωθεί.

Αν ο φορολογούμενος δεν γνωρίζει τον υπόχρεο, οφείλει να αποδείξει στον προϊστάμενο της εφορίας με κάθε δυνατό τρόπο (π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο) ότι δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του συγκεκριμένου ακινήτου και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αναφερόμενο στην ατομική ειδοποίηση αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Εφορία μετά την παραλαβή των σχετικών εγγράφων θα πρέπει να διαγράφει το τέλος από τον συγκεκριμένο πολίτη. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώνει σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε στη βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ειδικού τέλους ακίνητων του έτους 2011 λαμβάνοντας υπόψη τους καταλόγους που της είχαν διαβιβάσει η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ηλεκτροδότησης με τα στοιχεία όσων πελατών τους που δεν πλήρωσαν το συγκεκριμένο τέλος.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των πολιτών που δεν έχει πληρώσει το χαράτσι φτάνει τους 500.000. Το σύνολο των ποσών που θα κληθούν να καταβάλουν ανέρχεται σε 220.000.000 ευρώ.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύψιστη τιμή για τη δημοκρατία η μήνυση που έκανε ο «σουλτάνος»

Πόνεσε το πρωτοσέλιδο που εξέφρασε όλους τους Ελληνες, και απαιτεί τώρα τη φυλάκιση  των υπευθύνων της εφημερίδας Λυσσασμένες είναι οι αντιδράσεις της Τουρκίας κατά της...

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποθεώνουν τον (ελαφρύ) Δημήτρη Καιρίδη!

Ο «γαλάζιος» βουλευτής φέρεται ότι δήλωσε πως ενδεχόμενη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα ζημιώσει την Ελλάδα Την αποθέωση γνωρίζει από τα μέσα ενημέρωσης...

Ικανοποίηση στο Πεντάγωνο μετά το πέρας της κοινής άσκησης «Stolen Cerberus» με τις ΗΠΑ

Ικανοποιημένο δηλώνει το Πεντάγωνο από την άσκηση στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ «Stolen Cerberus». Η άσκηση, η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση στο πλαίσιο...

ΕΝΦΙΑ: Τα «θαλάσσωσαν» και πάει για παράταση η 1η δόση

Λόγω της μεταβολής των αντικειμενικών σε 14 περιοχές δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στο TAXISnet τα φετινά ειδοποιητήρια Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην...

Μόνο δύο δράσεις για ιδιώτες από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το νέο «Εξοικονομώ» και η ηλεκτροκίνηση αφορούν τα νοικοκυριά, οι υπόλοιπες είναι για τις επιχειρήσεις Δράσεις σχεδιασμένες ως επί το πλείστον για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνουν...