Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Στην τελική ευθεία το masterplan για το Ελληνικό

Με τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου και την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά θα αρχίσει η ανάπλαση του Ελληνικού, σύμφωνα με το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Τα έργα της πρώτης φάσης, που θα διαρκέσουν πέντε χρόνια, περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά με την προσθήκη ξενοδοχείου, αθλητικών εγκαταστάσεων, εμπορικών καταστημάτων κ.ά.

Σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων από τη μαρίνα θα κατασκευαστεί ενυδρείο. Δίπλα στην είσοδο του Ελληνικού από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης θα κατασκευαστεί το πολυδύναμο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων, στην είσοδο του Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και αναψυχής. Η εγκατάσταση αυτή θα είναι σε άμεση πρόσβαση με μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ).

Σε πρώτη φάση θα προχωρήσουν τα έργα υποδομής και κυρίως το Μητροπολιτικό Πάρκο, το οποίο θα έχει αναπτυχθεί κατά 45% στα πρώτα πέντε χρόνια. Προβλέπεται η μετατόπιση του οδικού άξονα σε μήκος 1.400 μέτρων, με ταυτόχρονη υπογειοποίηση τμήματος περίπου 1.100 μέτρων της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Επιπλέον, προβλέπεται η αλλαγή όδευσης της υφιστάμενης υπηρεσιακής γραμμής τραμ (σύνδεση λεωφ. Ποσειδώνος με αμαξοστάσιο).
Στη φάση ανάπτυξης 1Β (έξι έως δέκα χρόνια μετά τη συμφωνία παραχώρησης) τα έργα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη χρήσεων συναφών με τον τουρισμό και την αναψυχή. Τότε θα κατασκευαστεί και το μεγάλο εμπορικό κέντρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ