Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Στο Αττικόν οι 30 νοσηλευτές του «Αγία Βαρβάρα» που βάζει και επίσημα λουκέτο!

Λουκέτο μπαίνει στο θεραπευτήριο «Αγία Βαρβάρα», μετά την επίσημη απόφαση της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς Αιγαίου (ΔΥΠΕ) για τη μετακίνηση 30 νοσηλευτών από το νοσηλευτικό ίδρυμα προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν. Η απόφαση αναφέρει ότι το νοσηλευτικό προσωπικό του «Αγία Βαρβάρα» θα «μετακινηθεί για τρεις μήνες για την κάλυψη των επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών που υπάρχουν στο Αττικόν».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι είναι αναστατωμένοι, γιατί γνωρίζουν ότι οι φόβοι για λουκέτο που είχαν τα τελευταία δυο χρόνια επιβεβαιώνονται, καθώς… ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Αξίζει να τονιστεί ότι η τρόικα έχει ζητήσει επιτακτικά να κλείσουν 60 δημόσιοι οργανισμοί, μεταξύ των οποίων είναι και νοσοκομεία που βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιόμετρων μεταξύ τους. Επιπλέον, και ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο ότι το 2013 θα κλείσει το 20% των νοσοκομείων του ΕΣΥ – δηλαδή από τα 132 θα κλείσουν τα 26.

Οι υποψίες για το επερχόμενο λουκέτο στο εν λόγω θεραπευτήριο ενισχύονται και από το γεγονός ότι πολλές από τις κλινικές έχουν σταδιακά καταργηθεί, υποβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου προς τους ασθενείς των δυτικών προαστίων, που όλο και περισσότερο απευθύνονται πλέον στο Αττικόν, το οποίο που βρίσκεται στο Χαϊδάρι. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο, ο οποίος -όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι- τους είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα μεταταχθούν γιατί το νοσηλευτικό ίδρυμα θα κλείσει.

Για τον λόγο αυτόν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας κάλεσε χθες τους γιατρούς του νοσοκομείου σε κινητοποιήσεις για να αποφευχθεί το λουκέτο. «Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται όντως για άξιο συνεχιστή του Ανδρέα Λοβέρδου στη διάλυση του ΕΣΥ, έθεσε σήμερα σε εφαρμογή το έργο στραγγαλισμού του Γ.Ν. “Αγία Βαρβάρα”» αναφέρει η ανακοίνωση του πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ και συνεχίζει: «Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εντολή άμεσης μετακίνησης 30 νοσηλευτών στο Αττικόν, για να ενισχύσει Τμήματα και Μονάδες του. Ως αναμενόμενο, το θεραπευτήριο θα καταρρεύσει τάχιστα και ο κ. Λυκουρέντζος θα αποφασίσει να το κλείσει προκειμένου να αξιοποιήσει το οικόπεδο, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάσχει μεν στα στοιχειώδη, μπορεί όμως να διαπρέψει στο real estate».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ