Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Στο εδώλιο ο Αρ. Ζερβός (της ΔΕΗ) για κακούργημα

Υπέβαλε αργά χθες την παραίτησή του

Σε δίκη, και μάλιστα για κακούργημα, παραπέμπει με απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Ο κ. Ζερβός, ο οποίος μετά την χθεσινή είδηση υπέβαλλε αργά το βράδυ την παραίτησή του στο διοικητικό συμβούλιο, θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για απιστία σε βάρος της επιχείρησης, καθώς φέρεται ότι τη διετία 2010-2012 χορήγησε παράνομες αυξήσεις σε 19 στελέχη, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η δημόσια περιουσία της ΔΕΗ κατά 150.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά την επίμαχη περίοδο ο κ. Ζερβός προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά στη ΔΕΗ, ενώ στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναφέρεται συγκεκριμένα: «Με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΗ, κατά τη διαχείριση των εσόδων της εταιρίας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρίας, η οποία ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής».

Ο πρόεδρος της επιχείρησης φέρεται ότι υπερέβη τον νόμο 3833/2010 και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ενέκρινε τη χορήγηση μισθολογικών αποδοχών σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ ύψους 5.981 ευρώ για την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2010, 5.856 για το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2010 – Αυγούστου 2012, και 5.000 από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ