Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Στο σφυρί περιουσίες για χρέη στα Ταμεία

Πλειστηριασμοί- εξπρές από ΕΦΚΑΣτην επίσπευση των διαδικασιών πραγματοποίησης των πλειστηριασμών για οφειλές προς τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία προχωρά το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) από σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, με εντολή της διοίκησης του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, μέχρι σήμερα ο έλεγχος της διενέργειας των πλειστηριασμών για να καθοριστούν οι προς αναγγελία υποθέσεις γινόταν χειρόγραφα και εκ περιτροπής από μία περιφερειακή υπηρεσία που αναλάμβανε αυτό το έργο κατ’ έτος. Oπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, το γεγονός αυτό συνιστούσε μια χρονοβόρα διαδικασία και υπήρχε κίνδυνος μη αναγγελίας οφειλών ή εκπρόθεσμης αναγγελίας και απώλειας εσόδων για τον ΕΦΚΑ.

Η εγκύκλιος

Εφεξής, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η παρακολούθηση δεν θα διενεργείται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ αλλά από την κεντρική υπηρεσία του.

Συγκεκριμένα, από τα κεντρικά προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα διαβιβάζονται από σήμερα, σε εβδομαδιαία βάση, αρχεία με τους διενεργηθέντες πλειστηριασμούς και τις αντίστοιχες απαιτήσεις του ΕΦΚΑ προς αναγγελία, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί για την είσπραξή τους στο ΚΕΑΟ, προκειμένου να καταχωρίζονται στο ΟΠΣ τα απαιτούμενα στοιχεία του πλειστηριασμού, να εκδίδονται στη συνέχεια οι αναγγελίες, να επιδίδονται εμπρόθεσμα και σύννομα, και να ολοκληρώνονται σε ταχύτερο χρόνο οι διαδικασίες.

Επίσης, στη σχετική εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «ο εντοπισμός των προς αναγγελία απαιτήσεων του ΕΦΚΑ θα πραγματοποιείται μαζικά και αυτόματα κατόπιν διασταύρωσης με μηχανογραφικό τρόπο των ΑΦΜ των καθ’ ων οφειλετών με υποστηρικτική βάση δεδομένων οφειλών και υπεύθυνων οφειλετών, η οποία τηρείται στην κεντρική υπηρεσία του ΚΕΑΟ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ